Logisztika MI-vel javítaná ellátási láncait a Renault

MI-vel javítaná ellátási láncait a Renault

autopro.hu/V.M. | 2023.11.30 15:23

MI-vel javítaná ellátási láncait a Renault

Fotó: Renault Newsroom

A Renault Csoport összefogott az École des Ponts ParisTech párizsi műszaki egyetemmel abból a célból, hogy közösen vizsgálják meg a mesterséges intelligencia alkalmazhatóságát az ellátási láncok optimalizálásában.

Hirdetés

A Renault már eddig is együttműködött a neves iskolával, melynek kutatási és alkalmazott matematikai központja, a Cermics az ellátási láncok működésével kapcsolatos kutatómunkát végez az autógyártóval.

A francia OEM szerint az együttműködés öt éves szerződés általi megújítása által lehetővé válik, hogy ambiciózus kutatások keretében vizsgálják meg az ellátási láncok optimalizálásában mutatkozó kihívásokat. Az új megállapodás a leghosszabb, amit a Renault valaha egy akadémiai partnerrel kötött.

A Renault Csoport már ma is egy magasan digitalizált ellátási lánccal rendelkezik. A vállalat 2017-ben ismerte fel, hogy közös platformra kell hoznia a termelési és ellátási lánci folyamatait, ezáltal egy digitális ikret hozva létre. Két évbe telt mire 2400 hektárnyi üzemterületet elláttak a hálózati kapcsolódáshoz szükséges kommunikációs és adatkezelő eszközökkel. A következő lépésként a hálózatot kiterjesztették a logisztikai folyamatokra.

A digitális rendszerbe aztán a jobb képnyerés és döntéshozatal jegyében fuvarkövetési adatokat, illetve a Google Cloudon keresztül nyilvánosan elérhető egyéb adatokat integráltak. A rendszer lehetővé teszi nem csupán a folyamatok nyomon követését, de a zavarok előrejelzését és megelőzését is – írta meg az Automotive Logistics.

Érdekesnek találta ezt a hírt? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari történésekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink