Logisztika Eljött az újrafelhasználható csomagolások kora

Eljött az újrafelhasználható csomagolások kora

autopro.hu | 2022.06.20 13:22

Eljött az újrafelhasználható csomagolások kora

Fotó: Schoeller Allibert

Az autóipar számos újrahasznosítható anyaggal dolgozik, éppen ezért az ilyen csomagolások is jól illeszkednek az iparághoz. A koronavírus-járvány csak ráerősített a trendre, ami a következő években is meghatározó lesz.

Hirdetés

Napjainkban az autóipar számos újrafelhasználható terméket alkalmaz, például ömlesztett konténereket, műanyag raklapokat és fedőrendszereket, egymásra rakható ládákat és még sorolhatnánk. Számos oka van annak, hogy a visszaforgó csomagolások ilyen nagyszerűen illeszkednek ehhez az iparághoz – a koronavírus világjárvány okozta változások miatt pedig a következő években várhatóan még nagyobb szerepük lesz.

Fenntartható jövő és zökkenőmentes szállítás

Az autógyártók gyakran dolgoznak zárt hurkú rendszerben a visszaforgó csomagolások tekintetében. Ez egy hatékony megoldás, amely illeszkedik a fenntartható fejlődés stratégiájába – így ugyanis még a nagyobb konténerek is szükség esetén könnyen javíthatók, és nincs szükség állandóan eldobható raklapokat vagy tárolókat vásárolni. Tekintettel az autógyártás hatalmas teljesítményére, az újrafelhasználható műanyag csomagolás kiküszöböli a hatalmas mennyiségű szilárd hulladék keletkezését az egyszer használatos opciókhoz képest. Ezzel egyrészt sok pénzt lehet megtakarítani, másrészt csökkenti a szén-dioxid-kibocsátást is.

Ezenkívül az autók fényes felületei megkövetelik, hogy az alkatrészek a lehető legjobb védelmet kapják szállítás és tárolás során. A visszaforgó műanyag ládák robusztus tárolást biztosítanak alacsony utazási költséggel, miután biztonsággal egymásra rakodhatók. Így jobban kihasználható a szállítójárművekben a rendelkezésre álló hely. Napjainkban ráadásul folyamatosan jelennek meg az újabb és újabb megoldások, hogy a logisztikai folyamatok még hatékonyabbá válhassanak. A Schoeller Allibert újrahasznosítható csomagolásokat gyártó vállalat innovatív összehajtható tárolói például roppant mód lecsökkentik a szállítás során az üresjáratokat – kevesebb helyet foglalnak el a visszaúton, így a rakodótér további árucikkekkel tölthető fel.

Az újrafelhasználható csomagolás jellemzői

  • A szilárd hulladék mennyiségének csökkentése az eldobható csomagoláshoz képest
  • Magas szintű védelmet tesz lehetővé a kényes vagy fontos alkatrészek számára
  • Tartósabb az egyszer használatos csomagolásnál
  • Alacsonyabb a szállítási költség
  • Ideálisan alkalmazható automata összeszerelő sorokhoz
  • Ismételhető és szabványos csomagolást biztosítanak

Az újrafelhasználható csomagolás évtizedek óta nélkülözhetetlen szerepet játszik az autógyártásban. A szakértők egy olyan jövőt képzelnek el, ahol az elektromos járművek szerepe jelentős mértékben fel fog értékelődni a mindennapok során. Amennyiben ez bekövetkezik, úgy az autóipar és a visszaforgó csomagolások közötti partnerség csak tovább fog fejlődni, figyelembe véve a változó igényeket.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink