Logisztika A spórolásban is segítenek a raktári galériák

A spórolásban is segítenek a raktári galériák

autopro.hu/V.M. | 2023.02.23 13:23

A spórolásban is segítenek a raktári galériák

Fotó: ELD Raktártechnika Kft.

A raktárakon belüli galériákkal, másnéven pódiumokkal hely takarítható meg, vagy éppen bővíthető a raktár területe anélkül, hogy az épület falait meg kellene bontani. Ezek mellett a galériák költségcsökkentő eszközként sem utolsók: a raktárak fenntartása és fejlesztése is olcsóbbá válhat velük.

Hirdetés

A raktári pódiumok többféle módon is hozzájárulhatnak a költségek csökkentéséhez. Ezek között vannak nyilvánvalóak, de olyanok is, amikre talán nem is gondolnánk.

Energiamegtakarítás

A meleg levegő felfelé áramlik, ami azt jelenti, hogy télen az értékes energia felhasználásával felmelegített levegő a tető irányába mozog. A talajszintnél magasabban lévő galériák éppen ezért kiváló helyül szolgálnak az irodák, pihenők vagy megbeszélőtermek számára, ugyanis ezek felfűtésére a magasabb pozíciónak hála már kevesebb energiát kell áldozni.

Ezenkívül a galériával a fűtendő terület is kisebb lehet, ami szintén energiamegtakarítást tesz lehetővé.

Nem kell bővíteni a létesítményt

A raktárak tradicionális úton bővítése, ami új helyiség kialakításával és a falak megbontásával jár, jelentős befektetést kíván meg. A pódiumokkal azonban az alapterület sokkal kisebb összegből növelhető.

Rövid leállás

A galériák akár egy nap alatt is megépíthetőek, lehetővé téve a raktári tevékenységek lehető legrövidebb ideig történő szüneteltetését. Ez egyben azt is jelenti, hogy más alapterület-növelő beruházásokhoz mérten sokkal kisebb bevételkieséssel kell számolni.

Könnyű mozgatás

A tradicionális kapacitásbővítések nem csak drágák, de gyakran rugalmatlanok is, mivel nem mobil eredménnyel járnak. Ez a későbbi átalakításokat nehezebbé és költségesebbé is teheti. Ugyanakkor a galériák szétszerelhetőek és a kívánt helyen ismét felállíthatóak, biztosítva a raktári elrendezés költséghatékony és könnyed hozzáigazítását az új igényekhez.

Házon belül marad a pénz

Minden vállalat számára fontos a költségek minimalizálása. A rendelkezésre álló raktárterület növelése mindenképpen egy rendkívül költséges beruházásnak tűnik, akár a már meglévő létesítmény átépítését, akár egy új raktár bérlését tervezzük. Utóbbi egyszerűbb és egy bizonyos időtávon olcsóbb lehet, azonban mindenképpen kénytelenek leszünk rendszeresen nagy összegeket kifizetni a tulajdonos részére. Ellenben egy pódium építésével nem csak, hogy olcsóbban valósítható meg a bővítés, de az elköltött összeg a cég tulajdonában marad a beruházás eredményének formájában.

Nagyobb termelékenység

A Warehouse & Logistics News cikkében rámutat, hogy a galériák a munkafolyamatokat gördülékenyebbé is tehetik, fokozva a termelékenységet. Pénzügyi szemlélettel nézve ez kisebb fajlagos költséget és nagyobb bevételt jelenthet.

Érdekesnek találta ezt a hírt? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari történésekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink