HR Ablak Új elnöke lett az Audi kínai divíziójának

Új elnöke lett az Audi kínai divíziójának

autopro.hu/D.Á. | 2021.12.10 14:22

Új elnöke lett az Audi kínai divíziójának

Jürgen Unser | Fotó: Audi Media Center

A nyugdíjba vonuló korábbi vezető helyett 2022-től Jürgen Unser felügyeli az Audi AG kínai tevékenységét. Az új elnöknek van tapasztalata a legnagyobb autópiacról, segítségével a mobilitás jövőjét akarja alakítani az Audi Kínában.

Hirdetés

Az Audi AG vezérigazgatója, Markus Duesmann elmondta, az elmúlt két évben cége kiterjesztette jelenlétét a kínai piacon. A vállalat célja, hogy a kínai tapasztalatokkal rendelkező szakember, Jürgen Unser elnökségével aktívan részt vegyenek a kínai mobilitási szektor reformjában, továbbá, hogy partnereikkel megvalósítsák elektrifikációs céljaikat az országban.

Dr. Jürgen Unser gépészmérnökként végzett, 2004 óta dolgozik a Volkswagen konszernnél. Töltött már be vezetői pozíciókat a Volkswagen Haszonjárműveknél és az Audinál is, majd 2013-ban kutatás-fejlesztésért, termékmenedzsmentért és gyártásért felelős alelnökké és igazgatótanácsi taggá nevezték ki a kínai FAW-Volkswagennél, amely a következő hét évben gyors növekedésnek indult. A vállalat sajátos termékstratégiát és jelentős technológiai fejlesztéseket eszközölt, tíz új gyárat nyitottak.

A leköszönő elnök

Werner Eichhorn, az eddigi vezető nyugdíjba vonul. Az elmúlt két évben Eichhorn megalapozta az Audi új kínai stratégiáját és fenntartotta a sikeres működést. A volt elnök jól együttműködött a Volkswagen vegyesvállalati partnereivel, a FAW és a SAIC vállalatokkal, valamint a konszern kínai részlegének vezetőjével.

A szakember a teljes, 1982-ben induló karrierjét a Volkswagen Csoportnál töltötte. Számos értékesítési vezetői posztot betöltött az Audinál, majd 2005-től 2008-ig a kínai Volkswagennél felelt az Audi márka eladásaiért. Volt kereskedelemért és marketingért felelős igazgatósági tag a Škodánál, megfordult az amerikai Volkswagennél és végül az Audi Kínánál fejezte be pályafutását. Duesmann az Audi AG igazgatóságának nevében megköszönte Eichhorn munkáját.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink