HR Ablak Távozik a Mercedes-AMG vezérigazgatója

Távozik a Mercedes-AMG vezérigazgatója

autopro.hu/F.M. | 2023.01.19 10:17

Távozik a Mercedes-AMG vezérigazgatója

Fotó: Mercedes me media

A Mercedes-Benz Group AG vezetősége új kinevezésekkel frissítette fel a Mercedes-Benz felsővezetését. A vállalat elbúcsúzik a sok sikeres évet és eredményes karrierjüket lezáró kollégáitól és újakkal erősíti meg a fenntarthatóság felé vett irány.

Hirdetés

„A Mercedes-Benz sikerének kulcsa mindenekelőtt egy dolog: a csapatmunka. Egyesek, akik évek alatt meghatározóan vettek részt ebben, egy új életszakaszba kezdenek – a kiérdemelt nyugdíjaskorba lépnek vagy a vállalaton kívül folytatják karrierjüket. Hálás vagyok nekik fáradhatatlan munkájukért és minden jót kívánok nekik a jövőben” – nyilatkozta Ola Källenius, a Mercedes-Benz Group AG igazgatóságának elnöke.

Philipp Schiemer, a Mercedes-Benz AG vezérigazgatója és a Top End Vehicle (TEV) Group vezetője elhagyja a Mercedes-AMG GmbH-t és 2024 április elsejével átveszi új feladatát a Mercedes-Benz AG-nál: ő fogja felépíteni a közösségi menedzsmentet és a magas prioritású ügyfeleket érintő funkcionalitást, amik a Mercedes-Benz stratégiájának fontos építőköveit jelentik. Schiemer jelentősen hozzájárult a Mercedes-AMG sikereihez, többek között a Maybach és a G-osztály termelési offenzíváját is elősegítette.

Michael Schiebe, aki jelenleg az igazgatótanács vezérkari főnöke és a vállalati iroda vezetője, 2023 március elsejétől Philip Schiemer nyomdokaiba lép a Mercedes-AMG GmbH-nál és a Top End Vehicle Groupnál.

További változások

Wolf-Dieter Kurz, a termékstratégia és kormányzás üzletág vezetője 34 sikeres év után úgy döntött, hogy 2023 március 31-én egy új életszakaszba lép, helyét Oliver Thöne veszi át, aki jelenleg a Mercedes-Benz Cars gyártási és tervezési vezetője. Tühne utódja pedig 2023 júniusától Arno van der Merwe lesz, aki jelenleg a Beijing Benz Automotive Co. (BBAC) vezérigazgatója Kínában – ami egy közös vállalkozás a Beijing Autmotive Grouppal (BAIC Group).

Florian Hohenwarter az európai és afrikai gyártás vezetője, úgy döntött, hogy 2023 márciusának végétől ágazatot vált és a Krauss-Maffei Wegmann GmbH & Co. KG. operatív igazgatója lesz. Hohenwarter átdolgozta a Mercedes-Benz termelési ágazatának külső és belső szemmel is kimagasló renoméját. Hohenwarter pozíciójának betöltéséről a vállalat egy későbbi időpontban nyilatkozik.

A Mercedes-Benz köszönti a céghez 2023 májusától csatlakozó Katrin Lehmannt. Ő jelenleg az SAP SE ügyfél-innovációs és karbantartási vezetője és a jövőben az információs technológiai kutatás, fejlesztés, biztonság és adatok ágazatának vezetését fogja átvenni a Mercedes-nél. Lehmann a technológiai ágazat tapasztalt menedzsere, aki jelenlegi pozíciójában az SAP-nál több mint 3500 szoftverfejlesztőt irányít és így világszerte koordinálja a digitális transzformációt.

Érdekesnek találta ezt a hírt? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari történésekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink