HR Ablak Pötsch marad a Porsche élén

Pötsch marad a Porsche élén

autopro.hu/P.B. | 2021.12.09 06:18

Pötsch marad a Porsche élén

Fotó: Volkswagen Newsroom

A Porsche SE többségi tulajdonosa, a Volkswagen újabb öt évre szavazott bizalmat Hans Dieter Pötsch számára, aki így továbbra is marad a vállalat élén. A Porsche SE vezetőségében nem történt más változás sem.

Hirdetés

December 3-ai ülésén a Volkswagen Felügyelő Bizottsága további öt évre bízta meg Hans Dieter Pötsch vezérigazgatót a Porsche SE vezetésére – a cégben 53,3 százalékos szavazati többsége van a Volkswagen konszern vezetőségének, míg a részvényeknek 31,4 százalékát birtokolja a vállalat.

Pötsch megbízatása december 31-én járt volna le, így viszont 2022. január 1-jétől 2026. december 3-áig ő vezeti a Porsche SE-t. A szakember a vállalat vezetése mellett a pénzügyért is felelős, míg a jogi ügyekért Manfred Döss, a befektetésekért pedig Lutz Meschke felel – írja az Automobilwoche.

Ahogyan arról az autopro.hu is beszámolt, a Porsche SE az idei év szeptemberében lépett be a német tőzsdére, azóta pedig befektetett egy chipgyártócégbe és eladta a PTV szoftvercégben lévő részvényeinek többségét.

Érdekesnek találta ezt a hírt? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari történésekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink