HR Ablak Nyugdíjba vonul a Jaguar Land Rover vezérigazgatója

Nyugdíjba vonul a Jaguar Land Rover vezérigazgatója

autopro.hu/B.A. | 2020.02.03 06:23

Nyugdíjba vonul a Jaguar Land Rover vezérigazgatója

A cég vezérigazgatójának, Ralf Spethnek szeptemberben jár le a szerződése és a 64 éves vezető nem tervezi meghosszabbítani azt, de a cégnél maradna, a felügyelőbizottság alelnöki posztján.

Hirdetés

A Tata Motors megerősítette, hogy elindult már a keresés az utód megtalálására. A Jaguar Land Rover több kihívással is szembesülhet a közeljövőben, köztük a brexit körüli bizonytalansággal és a számukra kulcspiac, Kínának a vírus miatti esetleges bevétel növekedés lassulással – hívta fel a figyelmet az Equilor Befektetési Zrt.

Globális cégéé tette a JLR-t

Ralf Speth tíz évig töltötte be a vezérigazgatói pozíciót a vállalatnál. A Németországban született mérnök korábban húsz évig a BMW-nél dolgozott. 2000-ben csatlakozott a Fordhoz, amely ebben az évben vette meg a Land Rovert, de később, 2008-ban eladta a Tata Motorsnak.

"Ralf Speth vezette azt a folyamatot, amelyben az Egyesült Királyság egyik gyártójából elismert, vezető technológiai megoldásokat alkalmazó, globális prémiumárka lett a Land Roverből" – idézte a CNN Natarajan Chandrasekarant, a Tata Motors elnökét. Speth vezetése alatt, 2014-ben nyitotta meg a márka első kínai gyárát és a cég eladási nyolc egymást követő évben növekedtek az irányítása alatt.

A koronavírus kockázata

Az anyacég pénteken közölt gyorsjelentésében a Jaguar Land Rover bevétele éves alapon 3 százalékkal emelkedett és a korábbi veszteségből is sikerült nyereségbe fordulni. A cég vezetősége azonban kiemelte, hogy a koronavírus terjedése számukra különösen nagy kockázattal járhat, hiszen a 2019-es növekedés nagyrészt a kínai értékesítéseknek köszönhető.

Nyitókép: media.jaguarlandrover.com/

Kiemelt Partnereink