HR Ablak Nem tervez elbocsátásokat a Dunakeszi Járműjavító

Nem tervez elbocsátásokat a Dunakeszi Járműjavító

autopro.hu/P.B. | 2022.05.06 09:19

Nem tervez elbocsátásokat a Dunakeszi Járműjavító

A Dunakeszi Járműjavítóban fejezték be az emeletes Stadler vonatok összeszerelését. | Fotó: Dunakeszi Járműjavító Kft.

A sajtóban megjelent híresztelésekre reagálva május 5-én este közölte a Dunakeszi Járműjavító Kft., hogy nem tervez tömeges elbocsátásokat. Közel egy tucat dolgozójától azonban kénytelen volt megválni a vállalat.

Hirdetés

Május 5-én a Telex, és utána más sajtóorgánumok is arról számoltak be, hogy komolyabb elbocsátásokra készül a Dunakeszi Járműjavító. A lap abból következtetett erre, hogy egy posztban szereplő irat szerint a cég ügyvezetője, Wein András azt írta, azért mondanak fel az alkalmazottnak, mert az orosz–ukrán háború miatt nehézségek adódtak az ellátási láncban, így az eredetileg tervezetthez képest 50 százalékkal csökken az elvégzendő feladatok mennyisége, emiatt munkatársakból sem kell már annyi.

A Dunakeszi Járműjavító este így reagált a hírre:

„nem felel meg a valóságnak azon állítás, amely szerint a Dunakeszi Járműjavító Kft. tömeges elbocsátásokat tervez vagy kíván végrehajtani. A Dunakeszi Járműjavító Kft. valóban kénytelen volt megválni tizenegy munkavállalójától, melynek oka a gyártásban lévő projektek átütemezése volt.”

Van orosz kapcsolat

A Dunakeszi Járműjavító tulajdonosa fele részben az orosz Transzmaszholding (ami alá tartozik például a Metrovagonmas is), emiatt számos alapanyagot az orosz piacról szerez be a cég. Emiatt nyilván érzékenyen érinti őket a háborús helyzet, ám a Telex szerint sajtómegkeresésekre nem válaszol a vállalat.

A társaság ötvenszázalékos részesedése 2019-ben a MÁV-tól került át a Transzmaszholding tulajdonába. Később egy frissen alakult magyar cég, a Magyar Vagon Zrt. közös vállalatot alapított a Transzmaszholding svájci leányvállalatával, a TMH International AG-vel, ez lett a TMH Hungary Invest Zrt., amely jelenleg a Dunakeszi Járműjavítót tulajdonolja

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink