HR Ablak Megvan, ki veszi át az Opel vezetését

Megvan, ki veszi át az Opel vezetését

autopro.hu/P.B. | 2021.07.14 17:23

Megvan, ki veszi át az Opel vezetését

Uwe Hochgeschurtz, az Opel leendő vezetője. | Fotó: Opel

Uwe Hochgeschurtz, a Renault Németország korábbi vezetője veszi át a leköszönő Opel elnök, Michael Lohscheller helyét az OEM élén. A Stellantis kötelékébe tartozó Opel vezetését szeptember 1-jén veszi át Hochgeschurtz.

Hirdetés

Uwe Hochgeschurtz korábban a Renault német nyelvterületért felelős igazgatója volt, ő felelt Németország mellett Ausztriában és Svájcban is a Renault-ért már 2016 óta. Michael Lohscheller azért távozik az Opel éléről öt év után, mert a Stellantis kötelékén kívül szeretné magát kipróbálni.

Az 58 éves Hochgeschurtz július 1-jén jelentette be lemondását a Renault-nál, ami akkor meglepetést okozott az Automobilwoche szerint. A döntését akkor nem indokolta meg.

Michael Lohscheller 2012-ig a Volkwagennél dolgozott menedzseri pozícióban, akkor igazolt át az Opelhez, ahol a ranglétrán gyorsan lépdelt felfelé, előbb gazdasági igazgató lett, majd 2017-ben ő váltotta Karl-Thomas Neumannt az Opel élén. A most 52 éves szakember vezetése alatt, még a járvány előtt az Opel két évtizedet követően vált újra nyereségessé – írja az Automobilwoche, hozzátéve, hogy még magasabb pozícióba kerülhet egy másik autógyártónál, ám egyelőre nem ismert, hova távozik.

Lohscheller egy korábbi levelében azt írta, hogy nagyon nehéz, de alaposan megfontolt döntést hozott meg távozásával.

Kiemelt Partnereink