HR Ablak Megvan a Ferrari új vezére

Megvan a Ferrari új vezére

autopro.hu/V.M. | 2021.06.09 14:18

Megvan a Ferrari új vezére

Fotó: Facebook/Ferrari

A félvezetőiparban évtizedes tapasztalattal rendelkező Benedetto Vigna lesz az olasz Ferrari következő vezérigazgatója, betöltve a 2020 vége óta üresen álló pozíciót.

Hirdetés

Vigna szeptember 1-től tölti be a vezérigazgatói posztot. Jelenleg a francia-olasz elektronikai és félvezetőgyártó STMicroelectronics vállalat Analóg, MEMS (mikro-elektromechanikus) és Érzékelők Csoportjának elnöke.

A Ferrari előző vezetője, Louis Camilleri 2020 decemberében mondott le személyes okokra hivatkozva. A pozícióban töltött két és fél év alatt a márka kínálatának hibridekkel, illetve nem autóipari termékekkel, mint például ruházati cikkekkel és szolgáltatásokkal bővítésén dolgozott.

John Elkann, a sportautógyártó elnöke még áprilisban közölte, hogy olyas valakit fognak választani Camilleri utódjául, aki magasfokú technológiai hozzáértéssel is rendelkezik.

Vigna kijelölése kapcsán Elkann úgy nyilatkozott: „Örömünkre szolgál Benedetto Vigna új Ferrari-vezérigazgatóként üdvözlése. Az ő átfogó ismeretei azokkal a technológiákkal kapcsolatban, melyek nagyban meghatározzák iparágunk változásait, valamint a már bizonyított innovációs, üzletépítési és vezetői képességei tovább fogják erősíteni a Ferrarit.”

Az autóipar sem teljesen új számára

Az olasz nemzetiségű, 52 éves Benedetto Vigna a világ több vezető technológiai vállalatánál is dolgozott. Az STMicroelectronics szolgálatában konnektivitási és képalkotási fejlesztésekkel, valamint ipari és autóipari tesztprogramok lefuttatásával is megbízták. Az autóipar számára egyre fontosabb félvezetőszektorban összesen 26 év tapasztalattal rendelkezik.

A Ferrarinál a feladata lesz a vállalat első, 2022-ben érkező SUV-jának piacra vitelének irányítása, továbbá a megkezdett elektrifikáció folytatása, aminek eredményeként az első tisztán elektromos Ferrarit várhatóan 2025-ben mutatják be.

Kiemelt Partnereink