HR Ablak Komoly leépítést tervez a gumiabroncsgyártó

Komoly leépítést tervez a gumiabroncsgyártó

autopro.hu/P.B. | 2023.06.05 09:21

Komoly leépítést tervez a gumiabroncsgyártó

Fotó: Pixabay

Költségcsökkentés céljából a Goodyear gumiabroncsgyártó vállalat 550 munkahelyet akar megszüntetni németországi üzemében. Ez a jelenlegi munkahelyek mintegy fele lenne. Korábban már elküldtek több száz embert a gyárból.

Hirdetés

A Goodyear jelenleg 1150 alkalmazottat foglalkoztat a Fuldában található telephelyén. A gyártó közleménye szerint az üzemet nem akarják bezárni, ám 2021 után újabb komolyabb leépítést hajtanak vére ott.

„Nehéz, de szükséges döntés, amelyet meg kell hoznunk a strukturális költségek csökkentése és versenyhelyzetünk javítása érdekében” - mondta Dominic Stenzel, a cég szóvivője.

A gyártó szerint a fuldai üzemben történő leépítés lehetővé teszi a Goodyear számára a költségigényes kapacitások csökkentését és a többi üzem kihasználtságának javítását.

A bejelentésnek nincs hatása a Fulda gumiabroncs márkára – emelte ki Stenzel. Tárgyalásokat kell folytatni a munkavállalók képviselőivel a tervezett leépítésekről. A cég bejelentette, hogy minden érintett megfelelő támogatást kap majd. A Goodyear 2021-ben már 450 munkahelyet számolt fel Fuldában és 600-at Hanauban – írja az Automobilwoche.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink