HR Ablak Indiai nőkkel enyhíthetik a sofőrhiányt

Indiai nőkkel enyhíthetik a sofőrhiányt

autopro.hu/P.B. | 2023.03.07 15:20

Indiai nőkkel enyhíthetik a sofőrhiányt

Fotó: MTI

A dán Baton Transport leányvállalata, a Baton Transport Hungary női teherautó-vezetőket keres Indiában – még az sem feltétel, hogy a jelentkezőknek legyen megfelelő jogosítványa, a képzést a cég indítja.

Hirdetés

A Baton Transport első körben 25 indiai nőt szeretne alkalmazni Magyarországon teherautóvezetőként. Amennyiben a projekt beválik, a szállítmányozó vállalat a következő öt évben 800 indiai nőt is felvehet – írja indiai forrásokra hivatkozva az Index.

A cég 1800 eurós (mintegy 680 ezer forint) fizetéssel csábítaná a munkakörbe az indiai nőket. A Baton szerint ugyanezért a munkáért egy magyar kamionsofőr is ennyit kap – ez gyakorlattól és beosztástól függően igaz, ezzel részletesebben az alábbi cikkünkben foglalkozunk.

A sofőröknek heti öt napot kell dolgoznia a Batonnál a 680 ezer forintos bérért, és napi 2×4,5 órát tölthetnek a volán mögött. Mint említettük, jogosítvánnyal nem kell rendelkeznie a jelölteknek, általános iskolai végzettséggel és angol tudással azonban igen.

Az indiai nők kezdetben nem hozhatják magukkal a családjukat Magyarországra, de amint megkapják a tartózkodási engedélyt, már ők is beléphetnek az ország területére.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink