HR Ablak Egészségügyi csomaggal segíti dolgozóit a Schaeffler

Egészségügyi csomaggal segíti dolgozóit a Schaeffler

autopro.hu | 2022.01.31 09:19

Egészségügyi csomaggal segíti dolgozóit a Schaeffler

Fotó: Schaeffler

A Magyarországon három gyárat üzemeltető és közel ötezer főt foglalkoztató globális autóipari és ipari beszállító Schaeffler szombathelyi vállalata speciális Egészségügyi Szolgáltatási Csomagot alakított ki munkavállalói részére.

Hirdetés

Az új intézkedés segítséget nyújt kollégáknak: egyedi, a Schaeffler számára kijelölt idősávban jelentkezhetnek online felületen szakrendelésekre és terápiás lehetőségekre a Csimborasszó Egészségügyi Központban.

„A koronavírus miatti válság és a hazai egészségügyi szektor egyre növekvő terheltsége érint mindannyiunkat. Tekintettel a körülményekre, megtesszük a tőlünk telhetőt, hogy védjük és támogassuk munkavállalóinkat és a környezetünkben élőket. Ez is része a társadalmi felelősségvállalásunknak. Új intézkedésünkkel szerettük volna munkatársainknak leegyszerűsíteni, meggyorsítani a szakrendelésekre, vizsgálatokra való bejutási lehetőséget, ugyanakkor az anyagi kötelezettségektől is mentesíteni kívántuk őket” – mondta Szigeti Tibor, a Schaeffler Savaria Kft. ügyvezetője. Kiemelte, „az egészség rendkívül fontos. A biztonságra és egészségvédelemre munkahelyünkön nagy hangsúlyt fektetünk, állandóan fejlesztjük folyamatainkat. Eredményeinket nemrég a Schaeffler Csoport is elismerte, vállalatunkat díjazásban részesítette. Munkavállalóinkért a munkahelyen kívül is teszünk, a Schaeffler Egészségügyi Szolgáltatási Csomaggal egy sokrétű lehetőséget biztosítunk.”

Több mint háromezer Schaeffler-munkatárs számára külön fenntartott idősávban tíz szakrendelés (ortopédia, belgyógyászat, bőrgyógyászat, gasztroenterológia, ultrahang diagnosztika, urológia, kardiológia, nőgyógyászat, fogászat, labordiagnosztikai vizsgálatok), valamint terápiás lehetőségek (lökéshullám terápia, elektroterápia, kinesio tape) érhetők el a régió piacvezető egészségügyi központjában, a Csimborasszó Egészségügyi Központban.

Régi terv valósult meg

„Régi tervünk vált valóra a szolgáltatás megindításával, melyet a szakszervezettel, és közvetlenül a munkavállalókkal együtt alkottunk meg. Látván a sikeres indulást, nagyon boldogok vagyunk, hiszen hatalmas az igény a programra, kollégáink az első naptól közel 100 százalékos kihasználtsággal veszik igénybe az egyedülálló lehetőséget” – mondta Gazdag András, a Schaeffler Csoport magyarországi vállalatainak HR igazgatója.

A Csimborasszó Egészségügyi Központ 2020-ban több körös pályázaton nyerte el a lehetőséget, hogy foglalkozás-egészségügyi szolgáltatásokat biztosíthasson a Schaeffler Savaria Kft. számára. A foglalkozás-egészségügyi együttműködés 2021. január 1-től indult el. „A Schaeffler Savaria Kft. vezetése azonban fontosnak érezte, hogy a kötelező orvosi ellátáson túl többet nyújtson kollégái számára. A vállalat elkötelezett a munkavállalói iránt, céljai között szerepel a munkatársaik jóllétének elősegítése. Hosszas egyeztetések és megbeszélések után 2021. júliusára állt össze az a közös program, amely a Csimborasszó Egészségügyi Központ közreműködésével lehetővé teszi a Schaeffler Savaria Kft. munkavállalói számára a gyors orvosi segítséget, beleértve a diagnosztikát és a terápiás ellátásokat is” – részletezte Dr. Gecse Krisztián osztályvezető orvos, a Csimborasszó Egészségügyi Központ ügyvezetője.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink