HR Ablak Díjeső a veszprémi Continentalnál

Díjeső a veszprémi Continentalnál

autopro.hu | 2021.12.16 13:23

Díjeső a veszprémi Continentalnál

Fotó: Continental

Felelős Foglalkoztató és Családbarát Munkahely minősítést, illetve a Magyar Vöröskereszt megyei Szervezetétől a Véradóbarát Munkahely kitüntetést is megkapta idén a megye legnagyobb munkáltatója, a veszprémi Continental.

Hirdetés

A német technológiai vállalat veszprémi egysége felelős munkáltatóként egyik legfontosabb feladatának tartja, hogy a fejlesztés, a gyártás és a tesztpálya által teljes értékláncot lefedő tevékenysége mellett kiemelt figyelmet fordítson munkatársaira és a társadalmilag fontos ügyekre. „Ez felelősség és feladat. Gazdasági szereplőként és felelős munkáltatóként is fontos számunkra a visszajelzés. A munkatársainktól, a közösségektől, amelyeknek része vagyunk. Ezek a visszajelzések segítenek nekünk abban, hogy milyen irányba kell tovább haladnunk, melyek a fejlesztendő területek. Büszke vagyok a munkatársaim eredményeire, melyeknek köszönhetően a veszprémi Continental hazai és nemzetközi szinten is meghatározó értéket teremt” - mondta el Pápai Tamás, a Continental Automotive Hungary Kft. ügyvezető igazgatója.

Felelős Foglalkoztató Arany Minősítés

A kiemelkedő juttatási csomagjának, a bérezési rendszerének, a kollégák jólléte és támogatása céljából létrehozott számos programjának, jótékonysági és közösségi tevékenységének, illetve rugalmas foglalkoztatási formáinak köszönhetően a Continental veszprémi egysége megkapta az Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft.-től a Felelős Foglalkoztató Arany minősítési fokozatot. Az OFA – amely az Innovációs és Technológiai Minisztérium háttérintézménye – célja a foglalkoztatás és munkahelymegőrzés elősegítése, innovatív foglalkoztatási formák támogatása, a foglalkoztatást, a munkaerőpiaci integrációt szolgáló programok, projektek végrehajtása.

Fotó: Continental

Ennek keretében keresik Magyarországon azon munkáltatókat, akiknek fontosak munkavállalóik és megtartásukért erőfeszítéseket is tesznek, minőségi munkahelyek megteremtésére törekszenek, olyan eszközöket alkalmaznak és tevékenységeket folytatnak, amelyek a munkavállalók elkötelezettségét és elégedettségét növelik. Jelenleg országos szinten 10 alatt van az arany minősítéssel rendelkező szervezetek száma, Veszprém megyében a Continental az egyetlen, amely a kitüntetéssel büszkélkedhet. A vállalat „Az év felelős foglalkoztatója” díjra is nyújtott be idén pályázatot, amelyre olyan kiemelkedő jó gyakorlatokkal lehetett pályázni, melyek segítik a hazai felelős foglalkoztatói szemléletmód fejlődését.

Családbarát Munkahely

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma az idei évben a Continental nyíregyházi és szegedi vállalata mellett a veszprémit is elismerte a Családbarát Munkahely tanúsító védjeggyel. Veszprémben hosszú évek óta folyamatosan fókuszban van a munkavállalók elégedettségének növelése és támogatása. A minősítés elnyerésében nagy szerepet játszott az, hogy a veszprémi vállalat nagy hangsúlyt fektet a közösségépítésre, támogatja a munkavállalókat mind a nehéz élethelyzetekben, mind pedig a kikapcsolódásban, emellett lakástámogatási lehetőségeket, rendszeres ingyenes szűrővizsgálatokat biztosít és lehetőség van rugalmas és home office-ban történő munkavégzésre is.

Véradóbarát Munkahely

A szervezésért és a munkatársak önzetlen cselekedeteiért a díjat a veszprémi vállalat nevében Hornyacsek Zoltán, országos kommunikációs vezető vette át a Magyar Tudományos Akadémián a Magyar Vöröskereszt Veszprém megyei Szervezetétől. A Continental veszprémi kollégái közül tavaly 102, idén pedig összesen 157 munkavállaló segítette véradományával a biztonságos betegellátást.

Fotó: Continental

„A véradás szlogenje szerint „Adj vért és ments meg 3 életet", így büszkén mondhatjuk, hogy kollégáink 2020-ban 306, 2021-ben pedig 471 élet megmentéséhez járultak hozzá” – mondta el Hornyacsek Zoltán. „Vállalati értékeink közé tartozik az egymásért cselekvés fontossága, és örömmel tölt el bennünket, hogy munkatársaink a mindennapokban is ennek megfelelően cselekednek, és kiállnak a társadalmilag fontos ügyek mellett” - tette hozzá a kommunikációs vezető. A hazai Continental vállalatok évente rendszeresen csatlakoznak véradási akciókhoz, Veszprémben, Budapesten és Nyíregyházán is több alkalommal adtak már vért a munkatársak.

Érdekesnek találta ezt a hírt? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari történésekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink