HR Ablak Átalakítja vezetőségét a Schaeffler

Átalakítja vezetőségét a Schaeffler

autopro.hu/P.B. | 2023.06.01 11:23

Átalakítja vezetőségét a Schaeffler

Fotó: Schaeffler

Vezetőségének kisebb átalakítását tervezi a Schaeffler. A német járműipari beszállító igazgatóságában a személyi változás a következő üzleti év elején, azaz 2024 tavaszán megy végbe, de nem véletlen, hogy ennyivel előre jelentették be az első váltást.

Hirdetés

Átalakítja igazgatótanácsát a Schaeffler: 2024. április 30-án Stefan Spindler korábbi ipari igazgató távozik a cégvezetésből. Utódja jövő év május 1-jétől Sascha Zaps lesz, aki eddig a Schaeffler európai üzletéért volt felelős.

Georg Schaeffler, családi részvényes, a Schaeffler AG Felügyelő Bizottságának elnöke szerint Sascha Zaps-szel saját soraiból egy olyan jelöltet bíznak meg az Ipari részleg vezetésével, aki már korábban is fontos vezetői pozíciókat töltött be a vállalaton belül.

Schaeffler hangsúlyozza, hogy az igazgatótanács változása előtti hosszú átfutási időt arra használják, hogy Sascha Zaps megismerkedhessen az új feladattal. Spindler szerződését életkora miatt nem hosszabbítják meg.

„Spindler érdeme, hogy sikeresen átalakította és megerősítette a divíziót, és a jövedelmezőség és a növekedés fenntartható útjára terelte. A belső átadás-átvétellel a csúcson biztosítjuk a folytonosságot és zökkenőmentesen folytatjuk a sikeres fejlődést” - mondja Georg Schaeffler.

A Sascha Zaps széleskörű tapasztalattal gazdagítja a cég vezetését. Mielőtt a Schaefflerhez csatlakozott, a McKinsey-nél dolgozott, de volt a Telefonica Global Services vezérigazgatója is. Zaps profi karrierjét 1995-ben kezdte a Siemens Automobiltechniknál – írja az Autmobilwoche.

A Schaeffler Csoport egy globálisan tevékenykedő autóipari és ipari beszállító, mely több mint 70 éve úttörő kutatásokat és fejlesztéseket végez a mozgás és a mobilitás területén. Innovatív technológiáival, termékeivel és szolgáltatásaival a csökkentett szén-dioxid-kibocsátású hajtások, az elektromobilitás, az Ipar 4.0, a digitalizáció, a megújuló energiák területén tevékenykedik, célja a mozgás és a mobilitás hatékonyabbá, intelligensebbé és fenntarthatóbbá tétele. A vállalat termékportfóliójának részét képezik a motorokba, sebességváltókba és járművekbe gyártott precíziós komponensek és rendszerek, valamint sokrétű ipari felhasználásra alkalmas gördülő- és csúszócsapágy megoldások.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink