HR Ablak A szakképzett munkaerő biztosításán dolgozik a Fanuc és a Rockwell

A szakképzett munkaerő biztosításán dolgozik a Fanuc és a Rockwell

autopro.hu/H.J. | 2021.02.27 08:23

A szakképzett munkaerő biztosításán dolgozik a Fanuc és a Rockwell

Fotó: Twitter/rokautomation, Twitter/fanucamerica

Partnerségre lép a Fanuc és a Rockwell Automation. Az együttműködés keretében a vállalatok a robotikai és automatizálási gyakorlati programokkal kapcsolatos gyártási készségek hiányát javítanák.

Hirdetés

A Fanuc America és a Rockwell Automation a munka felgyorsítása mellett a jelenlegi és a jövőbeli munkavállalókat szeretné felkészíteni a fejlett gyártási, robotikai és automatizálási feladatokra.

Michael Cook, a Rockwell Automation globális akadémiai szervezetének igazgatója elmondta, hogy mivel az ipar újabb és újabb technológiákat alkalmaz, elengedhetetlen, hogy a vállalatok könnyedén alkalmazkodjanak – ez pedig csak jól képzett munkaerővel valósítható meg. A legújabb szabványok alkalmazása növeli a gyártás versenyképességét, és egyúttal lehetőségeket kínál olyan tehetséges munkavállalóknak, akik a technológia által teremtett új foglalkozások valamelyikében szeretnének elhelyezkedni. A jelenlegi alkalmazottak felkészítése mellett pedig lehetővé teszik a vállalatok számára, hogy rugalmasabbak legyenek a munkaerő-tervezésben.

A készséghiány kezelése

A koalíció részeként az APT-t – a Fanuc és a Rockwell Automation rendszerek integrátorát –, és a NOCTI Business Solutions-t használják, amelyek független értékelést nyújtanak a foglalkozási standardokról és az érvényesítésről a Nemzetközi Szabványügyi Szervezet által elismertek szerint. Ezenkívül a Franklin Apprenticeships – a koalíció egyik kulcsfontosságú partnere – biztosítja a tanulószerződéses gyakorlatot támogató struktúra megteremtését, valamint a munkaadók és a gyakornokok sikerélményeit.

A vállalatok olyan új programokat dolgoztak ki, amelyek lehetőséget nyújtanak a szakmunkástanulók számára képesítést szerezni – ez magában foglalja az alapvető robotikát és az automatizálást, valamint magasabb szintű képzéseket a Robot és PLC technikusok és az integrációs szakemberek számára. A módszer várhatóan segíti a vállalatokat a szakmunkások iránti kereslet áthidalásában.

Paul Aiello, a Fanuc America oktatási igazgatója elmondta, hogy a legtöbb esetben a jelenlegi és a jövőbeni munkavállalók kevesebb mint egy év alatt elvégezhetik a képzéseket, és megszerezhetik az ipar által elismert képesítéseket. Emellett ezek a programok minden típusú tanulószerződéses és képesítési modellt támogatnak, beleértve az előtanulmányokat is.

Mivel a technológia gyors ütemben halad előre, nagyon fontos, hogy a vállalatok nagyobb szerepet töltsenek be az oktatásban a biztonságos, produktív és fenntartható munkakörnyezet biztosítása érdekében. Ebből kifolyólag a partnerség célja, hogy minél több embernek segítsen kihasználni ezeket a felgyorsult munka- és gyakornoki programokat – olvasható a Manufacturing oldalán.

Kiemelt Partnereink