Archív Mindegy, hogy ki, csak dolgozzon

Mindegy, hogy ki, csak dolgozzon

autopro.hu/K.Á. | 2019.09.09 12:01

Mindegy, hogy ki, csak dolgozzon

Egyre jobban fizetik a kétkezi munkát, sok helyen ma már a szakképzettség sem fontos, írta a Pénzcentrum pénzügyi portál, amely szétnézett az álláskeresési portálok szakképzettséget nem igénylő ajánlatai között.

Hirdetés
A keresésből kiderült, van raktáros munka havi nettó 245 ezer forintért, takarítói munka havi nettó 300 ezer forintért, de ma már tojásválogatóként is meg lehet keresni a havi 170 ezret. Az Autopro gyorskeresése is arra mutatott rá, hogy általános iskolai végzettséggel, képzettség és gyakorlat nélkül is felvesznek SMT-operátorokat 300-350 ezer forintos bruttó bérrel. Létezik budapesti raktáros munka 360 ezer bruttóért, viszont találtunk gyári vizuális ellenőrzési állásajánlatot 220 ezer bruttóért.

Az erős munkaerő-kereslet a motorja a béremelkedésnek

A Századvég elemzője, Molnár Dániel nemrég úgy nyilatkozott a kérdésben az MTI-nek, hogy a béreket leginkább a vállalatok változatlanul erős munkaerő-kereslete befolyásolja. Kiemelte, a keresetek júniusban is kiemelkedő mértékben, 10 százalék feletti ütemben nőttek, illetve hogy a bérek növekedési üteme továbbra is meghaladja az év eleji minimálbéremelés mértékét. A Századvég elemzője az év egészére 10 százalék feletti béremelkedést vár, amelynek egy újabb lökést adhat a szociális hozzájárulási adó júliusi 2 százalékpontos csökkenése.

A KSH legutóbbi adatai szerint júniusban a bruttó átlagkereset 364 800 forint volt, 10,6 százalékkal magasabb, mint egy évvel korábban.

Kiemelt Partnereink