Gyártósor Új mérőberendezést mutatott be az RTC Couplings

Új mérőberendezést mutatott be az RTC Couplings

autopro.hu/P.B. | 2022.01.25 10:20

Új mérőberendezést mutatott be az RTC Couplings

Fotó: RTC Coupling

Az RTC Couplings által bemutatott Huracan Flow Control mérőberendezés lehetővé teszi az egyes hűtőkörök áramlási sebességének és hőmérsékletének folyamatosan nyomon követését, akár külön-külön is. A fejlesztés során a legújabb szabványokat vették figyelembe, és csak jól ismert gyártók IO-Link kompatibilis alkatrészeit használták.

Hirdetés

A berendezés kezelőfelülete egy modern, nagy felbontású, 16:9-es képarányú, 10 colos képernyő, mely méretének köszönhetően nemcsak valós időben mutatja meg a felhasználónak az akár 72 kör értékét, hanem lehetőséget kínál a teljes folyamat figyelésére és rögzítésére is. A rögzített értékek diagramnézetben jelennek meg, képernyőfelvétel formájában pedig azonnal tovább is küldhetők az adatok más eszközre. A rendszer rögzítési kapacitása is jelentős, akár az öt évet is elérheti – azaz ennyi időre visszamenőleg érhetők el a monitorozott adatok.

A cég még ennél többet is kínál! A berendezéssel mért adatok elemzésére külön szoftvert is fejlesztettek HRC Smartview néven, aminek köszönhetően közvetlenül a munkaállomáson értékelhetők az adatok.

Prediktív karbantartás

A rendszer nemcsak feljegyzi az adatokat, hanem figyelmeztet is, ha valamelyik érték a megadott határértéket meghaladja. Az úgynevezett riasztáskezelőben (alarm manager) alsó és felső határértéket lehet beállítani, az ettől való eltérésre LED-fény és egy 95 decibel erősségű hangjelzés figyelmeztet – alapbeállításként csak a fényjelzéssel kommunikál, de hang is beállítható.

Fotó: RTC Couplings

A Huracan Flow Control egy szerszámkezelőt is tartalmaz, aminek köszönhetően az értékeket nem kell minden szerszámcserénél újrakonfigurálni. Ebben több száz eszköz tárolható és hívható elő a hozzájuk tartozó szerszámspecifikus beállításokkal.

Egyszerű kezelés

A Huracan rendszer hat áramkörrel rendelkező elosztómodulokban kapható, ezek közül legfeljebb 12 csatlakoztatható egy vezetékkel. A csatlakoztatott elosztómodulokat a rendszer azonnal felismeri és megjeleníti a képernyőn, nem szükséges semmilyen további telepítés.

A berendezés 120 Celsius-fokig képes üzemelni, míg az átfolyási kapacitása egytől hatvan literig terjed percenként. Az adatokat az USB-csatlakozóval ellátott eszközök mellett hagyományos optikai kábelen keresztül is le lehet menteni. A Huracan Flow Control System lehetőséget kínál a teljes vezérlőrendszer távoli felügyeletére és vezérlésére VNC segítségével.

Az RTC az érdeklődőknek akár a telephelyen személyes, akár videókonferenciás, távoli prezentációt is tart.

Alapítása óta az RTC Couplings s.r.o az egyik legnagyobb csatlakozógyártók közé nőtte ki magát, amely világszerte gyártja és szállítja termékeit. A cég erőssége, hogy képes új technológiákat kifejleszteni, majd termékeibe integrálni, ezzel valódi versenyelőnyt biztosítva az ügyfelek számára. Az RTC portfóliójába tartoznak a gyorskapcsolók, tömlők, elosztók, átfolyásmérők, áramlásfigyelők, elosztók és hidraulikus eszközök.

Érdekesnek találta ezt a hírt? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari történésekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink