Gyártósor Új megoldás segít kapcsolatot tartani a robotokkal

Új megoldás segít kapcsolatot tartani a robotokkal

autopro.hu/V.M. | 2022.02.01 17:17

Új megoldás segít kapcsolatot tartani a robotokkal

Fotó: Continental Press Releases

Egy kommunikációs megoldásokra szakosodott kaliforniai vállalat egy viszonylag alacsony költségű technológiával állt elő, ami lehetővé teszi a kommunikáció folyamatos fenntartását a telephelyen mozgó mobil robot járművekkel.

Hirdetés

Az Antaria úgynevezett gyors roaming wifi technológiája lehetővé teszi, hogy a wifi-hálózatok által lefedett terület maximálisan 100 méteres sugarán kívül is stabil maradjon a mobil robotokkal a kapcsolat. A cég a mai megoldások hátrányaként említi, hogy a 100 méteres sugár jellemzően nem elég a működés megbízható biztosításához, ezért egy adott területen több hálózati hozzáférési pont telepítésére van szükség, amik között a mozgó robotoknak rendszeresen váltania kell.

Az egyik megoldásként kínálkozik a 802.11r szabvány alkalmazása, amivel a hozzáférési pontok közti váltás kevesebb, mint 50 ezredmásodperc alatt végbe megy, azonban az implementálás költséges, és a létesítménynek lehetnek olyan szekciói, amik nem támogatják azt. Az amerikai cég szerint itt jön a képbe a saját fejlesztése, ami előkészíti és végre is hajtja a hozzáférési pontok közti váltást már akkor, mikor a robot és az aktuális pont közti adatcsere problémamentes.

A 802.11r szabványt az teszi drágává, hogy a hozzáférési pontokon kívül egy vezeték nélküli LAN-kontrollert is megkövetel. Az Antaira szerint a saját technológiája, amit egy kétsávos, vezeték nélküli ipari hozzáférési pont támogat, hasonló előnyökkel szolgál, mint az említett szabvány, de sokkal alacsonyabb költség mellett.

Kipróbált megoldás

A cég egy sikeres esettanulmányról is ír a technológiája ismertetése mellett. A példaként hozott esetben egy wifi-hálózattal lefedett raktárban működnek mobil robotok. A hálózat azonban nem támogatja a 802.11r szabványt, ezért a gépeket gyors roamingot lehetővé tevő routerekkel látták el, egy új hálózat kiépítési költségének a töredékéből – áll a Drives & Controls cikkében.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink