Gyártósor Új fejlesztés teszi hatékonyabbá a titán alkatrészek megmunkálását

Új fejlesztés teszi hatékonyabbá a titán alkatrészek megmunkálását

autopro.hu | 2020.09.01 17:19

Új fejlesztés teszi hatékonyabbá a titán alkatrészek megmunkálását

Fotó: Horn

A német Horn egy új fejlesztésű, IG3I nevet viselő bevonattal optimalizálja a DS marórendszerét. A marószerszám éltartamát jelentősen kitoló bevonat lehetővé teszi a titánból és titánötvözetből készült munkadarabok hatékonyabb, illetve költségkímélőbb megmunkálását.

Hirdetés

Az új bevonatot homogén kopás jellemzi. A vágóélek éles mikrogeometriája, a pozitív homlokszögek, a nagy hátszögek és a polírozott forgácshornyok megakadályozzák a munkadarab megkeményedését és az élrátétek képződését marás közben. A változó spirális szögek és a különféle fogosztások csendes, alacsony vibrációval járó marási folyamatot biztosítanak.

Az éles vágóélek ellenére az IG3I bevonat kiválóan tapad a szármaró felszínéhez, jó stabilitást nyújtva a vágóéleknek. A hővel szembeni magas ellenállóképessége miatt a bevonat hőpajzsként is funkcionál, csökkentve a szármarót érő hőt.

Fotó: Horn

A jövőben az IG3I fogja váltani a korábban kifejlesztett, és a piacon ma már magas teljesítményéről ismert TSTK bevonatot. A szármarók kettő és húsz milliméter átmérőjű, négy, illetve öt vágóélű változatokban kaphatók. Hasznos hosszuk az átmérő kettő- vagy háromszorosa. A DS rendszerének titán megmunkálásra tervezett szármaróit a már sokszor bizonyított, tömör keményfémből készült szármarókból fejlesztették ki, amiket már évek óta használnak lágy és edzett acélok, króm-nikkel acélok, szuperötvözetek, réz, alumínium, műanyagok, valamint szálerősítésű kompozitok megmunkálására.

Kiemelt Partnereink