Gyártósor Rövidesen a Tesla fremonti gyára is leáll

Rövidesen a Tesla fremonti gyára is leáll

autopro.hu/V.M. | 2020.03.23 16:21

Rövidesen a Tesla fremonti gyára is leáll

Fotó: Tesla

Március 24-én leáll a termelés a Tesla fő, fremonti gyáregységében. A napelemes tetőcserepeket is gyártó New-York állambeli üzemben ugyancsak fel fogják függeszteni a termelést, míg a nevadai gigagyár egyelőre tovább fog működni.

Hirdetés

A Tesla fremonti gyárában még korábban szüneteltetni kellett volna a termelést, ugyanis Kalifornia több megyéje is rendkívüli intézkedéseket vezetett be a koronavírus-járvány ellenében. Az intézkedések szerint a Tesla nem folytathatta volna az autók összeszerelését, a helyi tisztségviselőkkel kötött megegyezés szerint azonban csak március 24-én kell leállítania a termelést.

Alameda, ahol a Tesla fremonti üzeme is van, egyike azoknak a kaliforniai megyéknek, ahol keddtől kezdődően három hétre korlátozták az utazásokat és a vállalatok tevékenységét, illetve azt tanácsolták a lakosoknak, hogy maradjanak otthon. A nem alapvető fontosságú feladatokat ellátó cégek, amelyekhez a Teslát is sorolják, csak bizonyos tevékenységeiket folytathatják, úgymint például a készletek szinten tartását vagy a dolgozói kifizetések teljesítését.

A gyártás leállását követően a létesítményt nem fogják bezárni, azért, hogy a Tesla továbbra is biztosíthassa a járműveihez kötődő töltési és egyéb szolgáltatásokat.

Hasonlóan a kaliforniai egységhez, a New York állambeli Buffaloban lévő, napelemes tetőcserepeket, Supercharger és energiatároló részegységeket is készítő üzem szintén le fog állni. A termelés koronavírus miatti szüneteltetése itt ezerötszáz embert érint.

Máshol továbbfolyik a munka

A hétezer főt foglalkoztató nevadai gigagyár, ahol a Tesla autóihoz, valamint helyhez kötött használatra állítanak elő akkumulátorokat, továbbra is folytatni fogja a termelést.

Elon Musk, a Tesla vezérigazgatója pedig azt közölte egy tweetjében, hogy a vállalat sanghaji gyárában már normál ütemben zajlik a termelés. Az üzem részéről a Reutersnek nyilatkozva továbbá elárulták, hogy a termelési volumen mostanra meghaladta a koronavírus-járvány kitörése előtti időszakét, valamint a dolgozók 91 százaléka ismét munkába állt.

Kiemelt Partnereink