Gyártósor Ötven éve gyárt szerszámot a Horn

Ötven éve gyárt szerszámot a Horn

Kuthi Áron | 2019.06.07 14:24

Ötven éve gyárt szerszámot a Horn

Nagyszabású rendezvénnyel, nyílt napokkal ünnepelte meg ötvenéves fennállását a Horn német szerszámgyártó vállalat.

Hirdetés

A június 5. és 7. között Tübingenben, a gyár otthonában megrendezett Horn Technology Days szabad gyárbejárást tett lehetővé a világ minden tájáról meghívott kereskedelmi képviselők, alkatrészgyártók és újságírók számára. Itt nemcsak a szerszámkészítést lehetett a legapróbb részletekig megfigyelni, hanem azt is, hogy ezekkel a vágó- fúró- és maróeszközökkel hogyan zajlik a megmunkálás.

A neves baden-württembergi családi cég három generáció alatt az egész világon jelen lévő vállalattá vált, öt kontinens 70 országában működik kereskedelmi képviselete. Termékpalettájukon 25 ezer féle sztenderd szerszám található, megkerülhetetlen szereplői a fémmegmunkálásnak.

– Nincs különbség sztenderd és speciális szerszám között, mert minden szerszámra megvan a vevő – jelentette ki Lothar Horn igazgató a gyár területén felhúzott sátorban tartott ünnepélyes gálaesten.

Az alapító Paul Horn fia a cég történetét felvillantva azt mondta, mivel ez a szegmens rengeteg vevői konzultációt igényel, a vevői igényeknek közvetlenül vissza kell jussanak a gyártósorra. Szívós munkával lettek először a Mahle, aztán az Opel, a Mercedes beszállítói (a kezdeti években bevételük felét a Daimlernek köszönhették). A 25 ezres Tübingenben ők a legnagyobb munkáltatók, a 3000-es befogadóképeségű Paul Horn Arena is a családi céghez kötődik.

A céghez 2016-ban csatlakozott unoka, Marcus Horn a kihívásokról beszélt, felsorolva a brexitet, és az ilyenkor mindig megemlített vámháború helyett a GDPR-t, az általános adatvédelmi rendeletet.

– A változás mindig új irányokba lök minket – mondta, kiemelve, hogy a legfontosabb rugalmasnak megmaradni, és azonnal reagálni az új igényekre.

A Horn 30 ezer négyzetméteres, ezer embert foglalkoztató tübingeni gyártó telephelyén kívül még Angliában, Olaszországban, Csehországban és az Egyesült Államokban gyárt precíziós szerszámokat és ezekhez szükséges alkatrészeket, kiegészítőket. Termékeinek felvevőpiaca az aviatikai, autóipari, űrtechnológiai, vegyipari és az egészségipari ágazatban működő cégek. Itthon a Horn Magyarország Kft. látja el a képviseletet.

Kiemelt Partnereink