Gyártósor Otthon készül mégis az Aston Martin DBX

Otthon készül mégis az Aston Martin DBX

autopro.hu | 2016.02.24 12:01

Otthon készül mégis az Aston Martin DBX

Hosszas mérlegelés után a vállalat az Egyesült Királyságba telepíti új crossoverének gyártóüzemét.

Hirdetés

Korábban az Egyesült Államok és a kontinentális Európa is felmerült, mint a leendő gyárnak otthont adó terület, ám az autógyártó a brit kormány európai uniós tagságról szóló nyári népszavazástól függetlenül végül mégis egy hazai üzem felépítése mellett döntött. A gyár az Aston Martin székhelyétől 210 kilométerre fekvő dél-walesi terület egy régebbi repülőtere mellett épül majd meg. A 2017-ben kezdődő, 200 millió font (közel 79 milliárd forint) értékű beruházás 2020-ra ezer új munkahelyet teremt majd.

Aston Martin DBX

A bejelentést több politikus is kommentálta: David Cameron brit miniszterelnök szerint az Aston döntése a brit gazdaság iránti bizalom megnyilvánulása, a walesi kormány első embere, Carwyn Jones pedig kijelentette, „ádáz versenyben” előzték meg a többi, termelési helyszínt kínáló riválist. Az Aston Martin vezetősége szerint a választást megkönnyítette a fejlett helyi infrastruktúra, a képzett munkaerő, a cardiffi egyetem szaktudása és a walesi kormány proaktív hozzáállása.

A brit gyártó a tavalyi Genfi Autószalonon mutatta be a DBX crossovert. Az Automotive News értesülései szerint a modell, melyből évente ötezer darabot kívánnak értékesíteni, első példányai 2020-ban gördülhetnek le a gyártószalagról.

Kiemelt Partnereink