Gyártósor Olasz gyárak bezárását mérlegeli a Fiat

Olasz gyárak bezárását mérlegeli a Fiat

autopro.hu/K.Á. | 2020.03.12 14:22

Olasz gyárak bezárását mérlegeli a Fiat

Fotó: Pexels

Hogy milyen gyorsan változik a helyzet Olaszországban, azt az is mutatja, hogy míg március 9-én még azt közölte az FCA konszern, hogy a koronavírussal kapcsolatos intézkedések nem érintik gyárait és beszállítói hálózatát, egy két nappal később kelt közlemény már olaszországi gyárak esetleges időleges bezárására utal.

Hirdetés

Még intenzívebb intézkedésekkel lép fel a COVID-19 vírus terjedésének megakadályozására a Fiat Chrysler Automobiles, írja a vállalat március 11-én Londonban kelt közleményében. Mint az a dokumentumból kiderül, a vállalat már merőben másképp látja saját helyzetét, mint a hét elején, amikor még azt közölte, hogy a gyártásban nem tapasztalható fennakadás.

Legújabban viszont az FCA arról számolt be, hogy az eddigi, minden üzemterületre, kiszolgáló helyiségre kiterjedő szanitációs intézkedéseken túlmenően növeli a gyárak munkaállomásain dolgozó emberek közötti távolságot. Ezt viszont csak a napi termelési volumen csökkentésével érhető el (vagyis kevesebb emberrel állítják ki a műszakokat). A vállalati étkezdékben, büfékben is kontrollálják a gyülekezést, felső határt szabva az egyszerre ilyen helyiségekben tartózkodók számának.

Az FCA még februárban Smart Working programot indított, ennek keretében most még több dolgozót terelnek az otthonról végezhető munka irányába. A megtett intézkedések eredményeképpen, ahol ez Olaszországban szükségessé válik, a vállalat gyárak időleges bezárásával fog élni, írja a közlemény. Az FCA Csoportnak az országban 16 gyára, üzeme van, itt Fiat, Alfa Romeo és Jeep modellek egyaránt készülnek.

Kiemelt Partnereink