Gyártósor Nagy előtolási sebességhez fejlesztett leszúrókés geometriát a Horn

Nagy előtolási sebességhez fejlesztett leszúrókés geometriát a Horn

autopro.hu/H.J. | 2021.02.17 10:23

Nagy előtolási sebességhez fejlesztett leszúrókés geometriát a Horn

Fotó: Paul Horn Presseinformation

Az EH leszúrókés geometria alapja az S100 leszúró rendszer. A technológiának köszönhetően nő az előtolás sebessége, valamint csökken a megmunkálás ideje is. A technológia biztonságos és megbízható gyártási folyamatokat tesz lehetővé.

Hirdetés

A megnövelt előtolási sebességhez való leszúráshoz bemutatta a Horn az EH geometriát, melynek alapja az S100 leszúró rendszer. A stabil vágóélnek köszönhetően a beszúrás és a leszúrás során lehetőség nyílik az előtolás sebességét f = 0,25-0,4 milliméter / fordulat tartomány közé emelni, ezáltal csökkentve a megmunkálási időt ezen műveleteknél.

A speciális forgácstörő geometria megbízható forgácseltávolítást és szabályozást tesz lehetővé. A nagy előtolási sebesség természetesen stabil gépet igényel a beszúrás és a leszúrás során. A Horn javaslata, hogy a beszúrás és a leszúrás során az első 3-4 milliméternél csökkentsék 0,3 milliméter/fordulat alá az előtolási sebességet. Stabilitásuknak köszönhetően, a nagy előtolási sebességű, Y-tengely mentén történő beszúráshoz az arra megfelelő tartók és a kazetták az elsődleges választás. A Horn 3-4 milliméter széles, egyélű lapkákat kínál ezen rendszeréhez.

Nagy teljesítmény, rövidebb idő alatt

2019-ben a Horn S100 leszúró rendszerét új tartóvariánsokkal bővítette, a CNC megmunkálóközpontok számára az Y-tengelyek irányába történő leszúráshoz. Az eljárás nagy teljesítményű leszúrást tesz lehetővé, magas vágási értékek és rövidebb megmunkálási idő mellett. Ezenkívül a moduláris tartó segítségével lehetőség nyílik nagy átmérőjű hengeres alkatrészek, valamint keskenyebb falvastagságú csőszerű alkatrészek leszúrására is. Az új geometriával pedig a Horn ismét bővítette geometria választékát.

Fotó: Paul Horn Presseinformation

Ez különösen hatékony a nagyobb átmérőjű munkadarabok leszúrásánál, amikor nagy erőnyomaték keletkezik. A szerszámtartóban a lapka új elrendezésével, a vágási erőket elnyeli a leszúrókés fő keresztmetszete. Mindez nagyobb szilárdságot, stabilitást eredményez a rendszer egészében, a leszúrókés szerszámtartó adott keresztmetszeténél, melynek következtében nagyobb sebességet is biztosít. Az erő továbbítása a szerszám hosszirányában lehetővé teszi keskenyebb tartók használatát ugyanazon rendszermerevség mellett. A modern megmunkálóközpontokban, az új leszúró rendszerrel való leszúrás az orsó középvonala mentén bevezeti a vágási erő egy részét, melynek köszönhetően egy rendkívül stabil rendszert kapunk.

Kiemelt Partnereink