Gyártósor Most még fontosabb az utángyártás

Most még fontosabb az utángyártás

autopro.hu/P.B. | 2020.11.06 06:18

Most még fontosabb az utángyártás

Fotó: Pexels

Az OEM-ekkel való kapcsolat természetesen fontos az egyes eszközök telepítésekor és üzembe helyezésekor, ám a későbbiekben az utángyártott alkatrészekkel való üzemelés is tökéletesen megfelelő. A gyártóknak érdemes hosszútávú kapcsolatokban gondolkozniuk, hogy a lehető legjobb minőségi alkatrészekhez jussanak viszonylag rövid idő alatt.

Hirdetés

A cégek számára elsődleges szempontnak kell lennie egy gép telepítésekor, hogy az adott eszköz esetében létezik-e hosszútávú alkatrész-ellátás és szoftverfrissítés. Az alkatrészeket nem kell feltétlenül az eredeti gyártótól beszerezni, hiszen az sokszor költséges és lassú folyamat, ezért az utángyártott alkatrészek használata is megfelelő lehet.

Természetesen van néhány olyan szempont, amit nem szabad figyelmen kívül hagyni a gépek üzemeltetésekor és karbantartásakor: vannak-e megfelelő ellenőrző berendezések hozzá, rendelkezik-e megfelelő biztonsági tanúsítványokkal, lehet-e tesztelni az egyes funkciókat és ügyelni kell a kopóalkatrészek cseréjének rendszerességére.

A gyártókkal való kapcsolattartás esetében pedig arra érdemes figyelni, hogy kellően gyors-e az adott alkatrész-ellátás, figyelnek-e a gépek telepítésekor a gépeket használó munkaerő képzésére és törekednek-e arra, hogy a berendezések rendelkezésre állásást maximalizálják.

Milyen a jó partner?

A Machine Design cikke szerint a jó OEM segíti a partnereit a karbantartásban, és szinte bármikor rendelkezésre áll a felmerülő problémák megoldásának érdekében, ennek jegyében például a szervizszolgáltatása bármikor elérhető. Bár a munkaerő kiképzése egyes gépek használatához fontos, ez önmagában nem megoldás, hiszen a munkaerő cserélődik, a gépet kezelő dolgozó más posztra vagy más munkahelyre kerülhet, ezért sokkal fontosabb a világos és érthető használati útmutató, nemcsak a telepítéskor, hanem minden egyes frissítéskor is.

A jó és hatékony működéshez a gyáriparban a legfontosabb képességek egyike a naprakészség, minden újítás mielőbbi ismerete és alkalmazása, amennyiben az adott újítás a cég számára hasznos. A gyorsaság is nagyon előnyös tulajdonság, ezért az alkatrész-ellátásban során a megfelelő forrásból származó utángyártott alkatrészek használata is hasznos lehet.

Kiemelt Partnereink