Gyártósor Mikronos pontossággal mér a német cég radarja

Mikronos pontossággal mér a német cég radarja

autopro.hu/V.M. | 2022.01.14 08:21

Mikronos pontossággal mér a német cég radarja

Fotó: Youtube/Ondo Sense

A német Ondosense egy új, egy mikronos pontosságú radarszenzort dobott piacra. A vállalat azt állítja fejlesztéséről, hogy a jelenleg kapható termékek közül az rendelkezik a legnagyobb mérési pontossággal.

Hirdetés

A startup egyúttal azt is írja radarjáról, hogy a legnagyobb mérési sebességgel és távolsággal bír. Az OndoSense apex radar 0,1-50 méteres távolságban, 300 hertz-es frekvencián működve végez méréseket.

Az Ondosense szerint eszköze poros, füstös, gőzzel telített, olajködös, illetve rossz fényviszonyú környezetben is pontos méréseket nyújt. A radar emellett mostoha körülmények között is megállja helyét, háza ugyanis szigetel a porral és a nagynyomású vízsugárral szemben is. Opcionálisan egy kibővített védelmet nyújtó, vízhűtéses házzal is rendelhető, amivel például a fémiparban tapasztalható magas hőmérsékletek sem jelentenek akadályt.

Széles felhasználási lehetőségek

A radar számos célra felhasználható. A távolság és méretjellemzők mérésére, mozgásérzékelésre, a csomagolással takart tárgyak pozicionálására, az útba kerülő akadályok észlelésére, illetve pozicionálásra egyaránt alkalmazható.

A 2018-ban kettő radarszakértő általa alapított Ondosense továbbá különlegességként emeli ki terméke mindössze négy fokos emelkedési szögét, ami fokozza annak pontosságát. Ugyanakkor hangsúlyozza, hogy egy nagyon széles emelkedési szöggel rendelkező variáns szintén elérhető olyan alkalmazásokhoz például, mint az ütközéselkerülés.

A szenzor működésbe helyezését egy keresőalapú konfigurációs szoftver teszi egyszerűvé. A program felhasználható a jelvisszaverődés vizualizálására, egy algoritmus pedig segít a megfelelő, például az érzékelni kíván tárgyról visszaverődő jelek szűrésében – olvasható a Drives & Controls cikkében.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink