Gyártósor Megmutatta legújabb termékeit a Fanuc

Megmutatta legújabb termékeit a Fanuc

Pörge Béla | 2022.06.14 16:48

Megmutatta legújabb termékeit a Fanuc

Fotó: Fanuc

Az idei Automotive Hungary, Ipar Napjai és Mach-Tech kiállításon a Fanuc számos új termékét láthatták az érdeklődők. A robotikai vállalat standjánál végig nagy forgalom volt jellemző a kiállítás alatt – tudtuk meg Gyalog Anitától, a Fanuc marketing specialistájától.

Hirdetés

- Hogyan készült az idei Automotive Hungary, Ipar Napjai és Mach-Tech kiállításra a Fanuc?

- Három év kihagyás után bizonytalan volt, hogy mit várhatunk ettől a kiállítástól, de mégis szerettünk volna újra részt venni a pezsgésben. A Fanuc-ot legtöbben megbízható CNC vezérlőiről és sárga ipari robotjairól ismerik, de három kiváló szerszámgépünk is van, úgyhogy nem volt kérdés, hogy azokat is meg kell mutatnunk. Ráadásul ezek mindegyike az elmúlt egy évben újult meg: a Robocut CiC huzalos szikraforgácsoló, a Robodrill marógépünk Plus sorozata, ami alig pár hete elérhető és a Roboshot SiB széria 130T-s elektromos fröccsöntőgépét is elhoztuk magunkkal.

- És mi a helyzet a robotok terén?

- Robot oldalról nagyon sok újdonságunk van, amiből most még keveset tudtunk megmutatni. A CRX kollaboratív széria nagyon hangsúlyos a Fanuc életében és a standunkon is. A robotcsalád épp most bővült az 5, 20 és 25 kilogrammos verziókkal a piaci igényekre reagálva. A 2020-ban megjelent népszerű 10 kilogrammos CRX-ből hármat is hoztunk a standunkra: az egyik a japán Zen kertünkben látványelemként és kikapcsolódásként gereblyézik, egy másik egyszerű programozhatóságát a látogatók élesben is kipróbálhatják és a harmadik a Fanuc QSSR szolgáltatását demonstrálja, ami azt mutatja meg, hogy meglévő, akár 20 éves szerszámgépeinket is lehet már egyszerűen automatizálni.

Gyalog Anita, a Fanuc marketing specialistája

Gyalog Anita, a Fanuc marketing specialistája | Fotó: Pörge Béla

A kollaboratív széria mellett természetesen ipari robotokat is mutatunk, egy héttengelyes R1000-es robotkar egy autó oldalát hegeszti, a kis helyen és szűk réseken át való pontos manőverezést demonstrálja. A népszerű Scara robotunk a vákuumos megfogójával a felszedési folyamatot mutatja be és az oktatást támogató edukációs cellánk, amely az LR Mate sorozat egyik robotját foglalja magában.

A standon kiállított szerszámgépeket és robotokat egy átlátható, egyszerűen kezelhető digitális termelésfelügyeleti rendszerhez kapcsoltuk, amiben egy nagyméretű kijelzőn minden gép aktuális üzemállapota és az elmúlt órákban nyújtott teljesítménye is látható. A Fanuc MT-LINKi színkódokkal és grafikonokkal segít abban, hogy akár a gépek környezetében, akár távoli eléréssel ellenőrizhetőek legyenek a termelés eszközei.

- Milyen várakozásokkal érkeztek?

- Kétesélyesnek tűnt a kiállítás: mi éhesek voltunk a meglévő és új ügyfelekkel való beszélgetésekre, bíztunk benne, hogy mások is nyitottak a személyes találkozásra, és eljönnek inspirálódni és az újdonságokat, köztük a Fanuc újdonságait is, megismerni. Szerencsére sokan látogattak el a kiállításra, végig erős érdeklődés övezte a vállalat impozáns standját.

A Fanuc standjánál végig nagy volt az érdeklődés.

A Fanuc standjánál végig nagy volt az érdeklődés. | Fotó: Fanuc

Amit tapasztaltunk, hogy a látogatók sokkal tudatosabbak, mint a korábbi években, felkészülten érkeznek, jó kérdéseik és jó terveik vannak, amelyek megvalósításában reméljük, hogy mi is szerepet kapunk majd.

A CNC-vezérlésű berendezések fejlesztésében szerzett csaknem 60 éves tapasztalat, a világszerte több mint 28,9 millió beépített termék és a több mint 8200 alkalmazott azt jelenti, hogy a Fanuc a világ egyik vezető gyártásautomatizálási berendezések gyártója. Nem számít, hogy ipari robotokról, CNC-rendszerekről, huzalszikra forgácsoló gépekről, fröccsöntő gépekről vagy függőleges megmunkáló központokról van szó, a cég semmit nem szeret jobban az automatizálásnál.

Tetszett ez a cikk? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink