Gyártósor Megkezdték a hosszított C-osztály gyártását

Megkezdték a hosszított C-osztály gyártását

Biró Csongor | 2014.08.01 15:04

Megkezdték a hosszított C-osztály gyártását

Először gyárt hosszított változatot a C-osztályból a Mercedes-Benz. A típust hat hónappal a normál változat brémai gyártásindítása után Kínában kezdték gyártani.

Hirdetés

A Beijing Benz Automotive vállalat gyártósoráról már le is gördültek a hosszított Mercedes-Benz C-osztály első példányai. A modell még rövid változatában is igen népszerű Kínában, eddig 150 ezer autó talált gazdára, így Kína máris a szedán második legnépszerűbb piaca Németország után.

Az első

A négyajtós modellt a világ négy kontinensén gyártják, ez a Mercedes leginkább globális modellje. A brémai gyár a modell úgynevezett vezető üzeme, a brémaiak tanítják be a többi gyár (East London, Dél-Afrika; Tuscaloosa, USA; Peking, Kína) megbízott dolgozóit, akik tudásukat otthon továbbadják, így a minőség garantáltan egyforma.

Utolsó simítások

A hosszított C-osztálynak nyolc centiméterrel hosszabb a tengelytávja, így a hátsó utasoknak fejedelmi kényelmet kínál. Az első utasülés hátulról vezérelhető a még nagyobb lábtér kialakításának érdekében. A modellt természetesen ellátták minden olyan innovációval, amivel a Mercedes-Benz rendelkezik: vezetősegédekkel, kínai írásjeleket is felismerő érintőpados központi vezérléssel. A modell különlegessége, hogy erőforrásai (négy- és hathengeres benzines) is Kínában készültek (eddig nem gyártottak Németországon kívül Mercedes-motort személyautókba). A motorgyár éves kapacitása 250 ezer, de további igény szerint bővíthető.

Kiemelt Partnereink