Gyártósor Ma már nem okoz problémát a miniatűr eszközök gyártása

Ma már nem okoz problémát a miniatűr eszközök gyártása

Pörge Béla | 2021.01.08 07:23

Ma már nem okoz problémát a miniatűr eszközök gyártása

Fotó: Metrikont Kft.

Manapság egyre nő az igény az olyan eszközök iránt, amelyek miniatűr, aprólékos alkatrészekből állnak. Sokszor az elkészítés mellett az anyagminőség is komoly kihívást jelent. Ezekről a kihívásokról kérdeztük Gombkötő Lászlót, a Metrikont Kft. kereskedelmi vezetőjét.

Hirdetés

Az autopro.hu nemrég beszámolt róla, hogy a Machine Design című amerikai szaklap összegyűjtött öt olyan területet, ahol a fejlett megmunkálás (advanced machining) megoldást kínál az aprólékos, miniatűr alkotóelemek elkészítése okozta kihívásokra. Az ilyen kihívások közé soroljuk, amikor rendkívül szigorú elvárásokat támasztanak a kisebb alkotóelemek mérete iránt, például szinte semekkora hibaszázalék nem fér bele egy apró csavar elkészítésébe. A témáról Gombkötő Lászlót, a Metrikont Kft. kereskedelmi vezetőjét kérdeztük.

Létezik magyar, szakmailag bevett megfelelője az angol „advanced machining” kifejezésnek? Mi a fejlett megmunkálást használtuk, ez mennyire pontos?

Pontos magyar megfelelője nincsen, mi a gyártásban a „precíziós megmunkálás” kifejezést használjuk erre a célra.

Mennyire jellemző probléma a miniatűr alkotóelemek, csavarok gyártása?

Napjainkban ez már egyáltalán nem jelent problémát. Ehhez a mérettartományhoz már elérhetőek gépek, megmunkálóeszközök. Például fogimplantátum gyártásához (M0,8-M1-M1,6) is rendelkezésre állnak a szükséges precíziós szerszámok. Elérhetőek már a megfelelő optikai és lézeres ellenőrző berendezések is az ilyen jellegű alkatrészek pontos, szakszerű ellenőrzéséhez.

Fotó: Metrikont Kft.

Mik a leggyakrabban felmerülő kihívások az ilyen munkák során? Milyen megoldást használnak ezekre?

A nagyon kicsi alkatrészek esetében a gyártás során az alkatrész megfogása okozhat nehézséget. Többlépcsős megmunkálás esetén ez alapos tervezést igényel már az árajánlatadás során. Gyakran jellemző ezekre az alkatrészekre, hogy százados (0.05) vagy ezredes (0,008) tűréseknek kell megfelelniük, ami kis átmérőnél kritikus pont. Ezek kiküszöbölésére is a megfelelő megmunkálószerszámok kiválasztása a megoldás.

Hogyan tudják megmunkálni a titánból, vagy egyéb hasonló ötvözetből készült elemeket?

A titán nehezen forgácsolható anyag, mely forgácsolás során „nyúlik”. A forgácsa is nagyon nehezen kezelhető. Ehhez az alapanyagtípushoz is nagyon speciális szerszámok szükségesek. Magyarországon bizonyos szerszámgyártóknál ezek elérhetőek. Jellemzően ez 2-3 céget jelent hazánkban.

Mekkora igény mutatkozik a kisméretű alkotóelemekre?

Napjainkban egyre nagyobb igény mutatkozik a kisméretű alkatrészek gyártására. Gyártunk például fogimplantátumba kötőelemeket, de mikrofonhoz M1x4,95-ös aranyozott csavart is. Gyakorta rendelnek nálunk vasútmodellekhez M1,4 és M1,6 méretű apró nikkelezett vagy feketített kötőelemeket is. Összességében elmondható tehát, hogy hazánkban is előállíthatóak kiváló minőségben ezek az alkatrészek.

A száz százalékban magyar tulajdonban lévő Metrikont Kft. 1997. decemberében alakult azzal a céllal, hogy létrehozzon egy minőségi kötőelemekkel, csavarokkal foglalkozó vállalkozást. A cég kötőelemek nagykereskedelmi forgalmazásával, valamint kötőelemek, menetes alkatrészek gyártásával, gyártatásával foglalkozik, emellett hat éve elkezdték szombathelyi telephelyükön a kötőelemek mikrokapszulás bevonatolását végezni saját gépükkel.

A cég acél, rozsdamentes, alumínium, réz és műanyag alapanyagokból gyárt ki és közép szériás sorozatokat vevői rajzdokumentáció alapján. Telephelyükön úgynevezett kiszereléseket (KIT) is végeznek, ami azt jelenti, hogy egyedi kötőelem csomagokat állítanak össze partnereik számára, mely során a vevők meghatározzák, mi kerüljön a dobozba, a Metrikont pedig egyedi azonosítójukkal ellátva, gondosan becsomagolva összekészíti a termékeket, melyeket minden esetben szigorú ellenőrzésnek vetnek alá.

Kiemelt Partnereink