Gyártósor Komoly csapást mért a járvány a DMG-re

Komoly csapást mért a járvány a DMG-re

autopro.hu/P.B. | 2021.02.10 14:20

Komoly csapást mért a járvány a DMG-re

Fotó: DMG Mori

Komoly visszaesést hozott a DMG Mori számaiban a koronavírus-járvány, ennek ellenére a vállalat vezetése bizakodó a jövőt illetően, mint fogalmaztak, stratégiailag és financiálisan is jók a kilátásaik.

Hirdetés

A napokban tette közzé a szerszámgépgyártó DMG Mori a 2020-as üzleti évre vonatkozó adatait. A megrendelések száma 38 százalékkal csökkent, míg az árbevétel 1,8 milliárd euróra esett vissza, ez 32 százalékos csökkenés. A kamatok és adózás előtti bevétel drasztikus, 63 százalékkal zuhant, így az EBIT 81,7 millió euró volt.

Összességében a korábban Gildemeister néven ismert vállalat 66 százalékos bevételcsökkenést könyvelhetett el tavaly 2019-hez képest.

A vállalat kiemelte, hogy míg 2019 rekordév volt, addig tavaly a koronavírus-járvány ezt a piacot is erősen megtépázta, ezek tükrében kell nézni a pénzügyi adatokat. Mint fogalmaztak, a vállalat megfelelő pénzügyi helyzetben van a válság legyőzéséhez, míg az előrejelzések szerint 2021-ben lassan, de helyreáll majd a szerszámgéppiac – írja az Automobilwoche.

Kiemelt Partnereink