Gyártósor Költséghatékony automatizálást kínál robotjaival a Kuka

Költséghatékony automatizálást kínál robotjaival a Kuka

autopro.hu | 2023.06.23 10:22

Költséghatékony automatizálást kínál robotjaival a Kuka

Fotó: Kuka

A Kuka Edition típusú robotjai segítséget jelentenek az árérzékeny piacok vásárlóinak a feladatok hatékony automatizálásában. A Kuka egyik legújabb ilyen típusú robotja, a KR Cybertech nano ARC, amely üreges tengelyű és egyszerű ívhegesztéshez lett fejlesztve, valamint a hatékony automatizáláshoz vezető út egyik kiváló kiindulópontjának számít.

Hirdetés

Az Edition robotok a legkorszerűbb generációs KR C5 vezérlőszekrénnyel működnek, és a portfólió része a megfelelő hegesztőszoftver is, mint például a KUKA.ArchTech.

A hegesztési feladatok ellátása mellett, legyen szó alkatrészek adagolásáról vagy munkadarabok minőségellenőrzéséről vagy fémalkatrészek csiszolásáról, polírozásáról, ezek a robotok hatékony és rugalmas automatizálást tesznek lehetővé számos alkalmazásban.

A mozgatás, a csiszolás vagy az ellenőrzés során az Edition robotok a jól bevált technológiákon alapulnak, miközben kompatibilisek az aktuális operációs rendszerrel, valamint a KR C5 vezérlés legújabb generációjával. Ez nem csak az operációs rendszerek és alkalmazáscsomagok zökkenőmentes használatát teszi lehetővé, hanem csökkenti a teljes energiafogyasztást is. Mindemellett a robotok egyszerűen irányíthatóak a Kuka smartPAD használatával.

Fotó: Kuka

A Kuka KR Cybertech nano ARC HW Edition robot után megjelent a KR Cybertech KR 20 E is, amely hozzájárul a robotalapú automatizálással való ismerkedéshez.

Költséghatékonyság a megszokott színvonalon

Ezeket a típusú robotokat úgy tervezték, hogy beszerzési költségük érezhetően alacsonyabb, egyszerűsített, célorientált, de végső soron igazi Kuka színvonal legyen. Az új robotok optimalizált szerkezeti kialakításának köszönhetően a beszerzési költségek alacsonyabbak lettek, és a kompakt felépítésük gazdaságos üzemeltetést tesz lehetővé. A jó ár-érték aránynak és a konkrét alkalmazásokra összpontosító teljesítménynek köszönhetően ígéretes lehetőséget biztosítanak a kkv-k számára.

A legújabb fejlesztéssel a Kuka kiváló potenciált biztosít a vállalkozások számára, amelyek most szeretnének megismerkedni az automatizálás előnyeivel és termelékenységüket egy magasabb szintre emelnék.

A Kuka egy ipari automatizációval foglalkozó nemzetközi vállalatcsoport, mely megközelítőleg 2,6 milliárd euró nagyságú forgalmat bonyolít le évente és napjainkban már majdnem 14 ezer munkavállalóval rendelkezik. A Kuka ügyfeleinek a robotcelláktól kezdve, egészen a teljesen automata berendezésekig – illetve azok hálózatba kapcsolásával együtt – mindent egy kézből kínál, olyan piacokon, mint az autógyártás, elektronikai ipar, fém- és műanyaggyártás, fogyasztási termékek, e-kereskedelem/kiskereskedelem és egészségügy.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink