Gyártósor Hatalmas piaca van a robot raklapozásnak

Hatalmas piaca van a robot raklapozásnak

autopro.hu/P.B. | 2020.11.10 11:18

Hatalmas piaca van a robot raklapozásnak

Fotó: Trans-Sped Kft.

Az elektronikus kereskedelemben egyre nagyobb az igény a hatékonyság és a biztonság növelésére, ami elhozhatja a robotizált raklapozás forradalmát. A következő években meredeken nőhet a területbe fektetett pénz nagysága.

Hirdetés

A Future Market Insight friss tanulmánya szerint egyre nagyobb a kereslet az e-kereskedelemben a raklapok iránt, ezeket főleg raktározásra vagy kiskereskedelmi célokra használják. A tanulmány arra jutott, hogy a kereslet legnagyobb mértékben a csomagolóiparban nő, ezen a területen pedig egyre több robotot használnak.

A robotberuházások növekedése a gyártókat arra ösztönzi, hogy megbízható és rugalmas megoldásokkal szolgálják ki a növekvő igény, emiatt egyre több pénzt fektetnek a területre. A tanulmány szerint 2022-re a 2,4 milliárd dollárt is elérheti a piac.

A kutatás arra is rámutatott, hogy az élelmiszeripar teszi ki a raklapok iránti igény egyharmadát, hatalmas tehát az igény az ételek és főleg az italok raklapon való tárolására, szállítására.

A csuklós robotok a legnépszerűbbek

A Manufacturing Global szerint a csuklós robotok dominálnak a raklapozás robotizálásába, az ilyen gépekre fordított összeg 2025-re elérheti az 1,6 milliárd dollárt. Ezek a robotok hatékonyak a végfelhasználásban, gyakran pedig a mesterséges intelligencia irányítja őket.

A tanulmány végkövetkeztetése szerint főleg kisebb robotokra fog nőni az igény a következő években.

Kiemelt Partnereink