Gyártósor Gyárat épít a VW Lengyelországban

Gyárat épít a VW Lengyelországban

Biró Csongor | 2014.11.17 14:11

Gyárat épít a VW Lengyelországban

Háromezer munkahelyet teremt a Volkswagen új lengyelországi gyára, amelynek alapjait november közepén tették le Września településen. A gyár 2016-tól ontja majd az Volkswagen Crafter haszonjárműveket.

Hirdetés

A beruházás nyomán a Volkswagen-csoport lengyelországi alkalmazottainak a száma meghaladja majd a 16 ezret, ami hangsúlyozza az ország autóipari szerepét és fontosságát a VW-csoport európai jövőjében. Jelenleg 170 ezer haszonjárművet állítanak elő hétezer dolgozó közreműködésével Lengyelországban. Hannover után a poznani a VW haszonjármű üzletágának második legjelentősebb pillére. Az első új VW Crafterek 2016 második felében hagyhatják el a gyártósort, az éves termelési terv százezer jármű.

A Poznantól - ahol a Volkswagennek jelenleg is üzemel gyára - ötven kilométerre található új gyár területe 220 hektár, ami focis hasonlattal 300 futballpályának felel meg. Modern lakkozót építenek, de a legkorszerűbb technológiát képviseli a karosszériaüzem, a szerelde és a beszállítókat gyáron belül kiszolgáló logisztikai rendszer is. Háromezer dolgozót alkalmaznak, számos beszállítónál is teremt a beruházás új állásokat. A poznani gyárban jelenleg 40 százalékos a lengyel beszállítási arány, a Volkswagen ígéretei szerint ezt tovább növelik az új helyszínen.

Poznanban húsz éve gyártanak Caddy kisteherautókat és tíz éve Transporter furgonokat, a Crafterrel teljes lesz a haszonjármű paletta.

Kiemelt Partnereink