Gyártósor Felvásárlással nyit a robotika felé a Schaeffler

Felvásárlással nyit a robotika felé a Schaeffler

autopro.hu/V.M. | 2022.01.28 06:17

Felvásárlással nyit a robotika felé a Schaeffler

Fotó: Schaeffler media

A Schaeffler Csoport Ipari divíziója azon dolgozik, hogy a piaci trendekhez igazodva fejlessze a robotikai komponensekből álló portfólióját. Ennek részeként kötött megállapodást a precíziós fogaskerék-áttételeket gyártó Melior Motion felvásárlásáról.

Hirdetés

A Melior Motion sikeresen fejlesztett ki, majd dobott piacra egy innovatív, ipari robotokhoz tervezett bolygóműves fogaskerék-áttételt. A termék magas pontossággal és csendesen üzemel, további magas ellenállóság jellemzi. A 2017 óta kereskedelmi forgalomban lévő technológiára alapozva a német cég egy moduláris koncepciót dolgozott ki.

A vállalat 2021-ben 23 millió euró árbevételre tett szert, fő piacai Európa és Kína. Az ázsiai országban a több mint száz főt foglalkoztató cég egy új gyár felépítését tervezi. A vállalat fiatal, 2017-ben alapították, gyökerei azonban a múlt század elejéig, 1908-ig nyúlnak vissza, mikor elődjét, a Stephan-Werkét létrehozták. A Melior Motion és előd szervezetei együttesen több mint 30 évet töltöttek magas pontosságú, robotokhoz és ipari felhasználásra tervezett fogaskerék-áttételek fejlesztésével.

Több haszna is van a felvásárlásnak

Dr. Stefan Spindler, a Schaeffler Ipari divíziójának vezérigazgatója a felvásárlás kapcsán elmondta: „Ezzel az akvizícióval fejlődik a még fiatal robotaktuátor-portfóliónk, és jelentősen javítjuk pozíciónkat, mint egy innovatív beszállító ezen a fontos üzleti területen.”

A Schaeffler a tranzakció által szerzett technológiát nem csak kínálatának fejlesztésére, hanem a saját maga által használt gyártási rendszerekhez is használni kívánja, hogy növelje a hatékonyságot 75 gyártólétesítményében.

Érdekesnek találta ezt a hírt? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari történésekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink