Gyártósor Felgyorsítja a gyártervezést a Mitsubishi Electric

Felgyorsítja a gyártervezést a Mitsubishi Electric

autopro.hu/V.M. | 2022.04.19 14:22

Felgyorsítja a gyártervezést a Mitsubishi Electric

Fotó: Mitsubishi Electric

A Mitsubishi Electric egy 3D-s, digitális ikrek koncepcióján alapuló szimulációs programot fejlesztett ki a gyártervezés támogatására, ami már a fizikai kivitelezés előtt képes szimulálni az üzemek működését.

Hirdetés

A Melsoft Gemini nevet viselő program a tervezés és a működtetés fázisaiban egyaránt használható a gyártósorok szimulációjára. A rendszer mintegy 2500 különböző gyártóberendezést, köztük futószalagokat, robotokat és más gépeket tartalmaz, melyeket könnyedén, rákattintással, majd a megfelelő helyre mozgatással lehet bevonni a szimulációba.

A program kapcsolódik a Mitsubishi Melsoft szoftvercsomagjában lévő más szimulátorokhoz, hogy átültethesse a berendezések vezérlését ellátó programozható logikai vezérlőket (PLC-k) és szervóalapú mozgásvezérlőket. Amennyiben a verifikáció során hiba merül fel, a mérnökök ellenőrizhetik a PLC szekvencia programokat vagy például a videóanyagokat. A Melsoft szimulátorokkal a kapcsolat közvetlen módon, nem pedig egy OPC szerveren keresztül áll fenn. A Mitsubishi szerint így az adatok frissítése tizenkétszer olyan gyorsan történhet, mint az OPC környezetben.

Könnyebb hibafeltárás

A megtervezett gyár valós működésekor a Melsoft Gemini olyan információkkal látja el az operátorokat, amik segítenek feltárni bármilyen hiba vagy arra utaló esemény okát.

A tervezési szakaszban a magas termelékenység elérését segíti, hogy a szoftverrel a berendezések státuszáról, a termelési feladatok hosszáról, a várakozási időkről és más paraméterekről statisztikák, azokat használva pedig különböző diagramok készíthetőek a szimulációs adatok vizualizálása, valamint elemzése céljából – olvasható a Drives & Controls cikkében.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink