Gyártósor Ezek a technológiák segíthetik a járvány utáni életet

Ezek a technológiák segíthetik a járvány utáni életet

autopro.hu/P.B. | 2020.06.26 15:49

Ezek a technológiák segíthetik a járvány utáni életet

Fotó: Pixabay

Az élet lassan visszatér minden üzembe nemcsak Európában, hanem az Egyesült Államokban is. Az új egészségügyi előírásokhoz való alkalmazkodás mellett több technológiai újítást is ki lehet emelni, melyek a járványhelyzet miatt kerültek középpontba, de a járvány után is a gyáripar meghatározó részei lesznek.

Hirdetés

A koronavírus-járvány okozta válságból a legjobb kiút az innováció lehet, ebben számos szakértó egyetért. Persze nem egyszerű feladat beruházni olyankor, amikor kisebbek a bevételek, sőt, sokan a túlélésért küzdenek, ám hosszú távon ez lehet a megoldás. Az innovációknak elsősorban a digitalizációt és az automatizálást kell szolgálniuk, az ilyen vívmányok a járvány okozta új elvárásoknak való megfelelést is segítik.

Az IndusrtyWeek összegyűjtött négy olyan stratégiát, ami kifejezetten a járvány után éledező cégeknek jelenthet segítséget.

Kibővített valóság (AR)

Az angol nevéből AR-nak rövidített technológiák közé tartozik például az, ha videón keresztül, távolról oktatjuk a munkavállalókat, vagy videón keresztül segítjük az alkalmazkodásukat az új körülményekhez. Rövid tájékoztatók is adhatók így például az új egészségügyi előírásokról.

A dolgok internete (IoT)

Az ebben rejlő potenciálról számos alkalommal írt az autopro.hu is, röviden a legfontosabb eleme a technológiának az, hogy segítségével számos manuális, mechanikus funkció kiváltható. Ez növeli a termelés hatékonyságát, egyben a dolgozók kényszerű érintkezését is csökkenti. Kevesebb emberi erővel végezhető el több munka, ami a járvány idején óriási előny.

Adatelemzés

Az analízis szintén fontos feladat, az okosgyárak működése is ezen alapszik, hiszen az adatok elemzésével tehető hatékonyabbá a működés. A big data elemzéseket emberek helyett gépek végzik, ez a terület is nagyobb figyelmet kapott a járvány alatt.

Digitális munkamenet

Az angol digital thread kifejezés egy olyan hálózatot takar, aminek segítségével az összes munkafolyamat lekövethető, ez nagyban növeli a termelés átláthatóságát személyes kapcsolatok nélkül.

Kiemelt Partnereink