Gyártósor Egyedülállóan széles körben kínál 3D nyomtatókat a Kvint-R

Egyedülállóan széles körben kínál 3D nyomtatókat a Kvint-R

Pörge Béla | 2021.12.21 07:23

Egyedülállóan széles körben kínál 3D nyomtatókat a Kvint-R

Kasnya-Kovács László, a Kvint-R Kft. ügyvezetője. | Fotó: Kvint-R Kft.

Kasnya-Kovács László ügyvezető értékelte a Kvint-R Kft. 2021-es évét, beszélt a cég által kínált nyomtatókról, az additív gyártás előnyeiről, valamint arról is, miért vett részt a vállalat a Techtogether Automotive Hungary mérnökhallgatói versenyen.

Hirdetés

- Milyen éve volt idén a vállalatnak?

- 2020-hoz képest jelentős növekedésről tudunk beszámolni, árbevételünk több mint negyven százalékkal haladja meg a tavalyit. Múlt évben a COVID miatt óvatosabbak voltak az ügyfelek a nagyobb beruházásokat illetően, ezeknek az elhalasztott vásárlásoknak egy jó része idén valósult meg.

- Mi volt a legfontosabb mérföldkő vagy fejlesztés 2021-ben a Kvint-R Kft.-nél?

- A fémnyomtatás egy nagyon izgalmas területe az additív gyártásnak, ezért nagy öröm számunkra, hogy az idei évben egy 3D Systems DMP Flex 100 típusú 3D fémnyomtatóval gyarapodott eszközparkunk, illetve megérkezett az új HP Jet Fusion 5200 poliamid poros gyártórendszer is a bemutatótermünkbe. Új kollégákkal bővítettük 3D csapatunkat, ennek köszönhetően visszamodellezési, bérnyomtatási és értékesítésünket szakmai konzultációval támogató „pre-sales” kompetenciáink még magasabb szintre léptek.

Fotó: Kvint-R Kft.

Emellett cégünk idén ünnepelte fennállásának harmincadik évfordulóját. Az elmúlt három évtizedben a piaci kihívásoknak megfelelően folyamatosan bővítettük termékkínálatunkat, fejlesztettük szolgáltatásunkat, új technológiákat vettünk fel a portfóliónkba. Ennek az innovatív üzleti filozófiának köszönhetően kezdtünk el foglalkozni 3D technológiákkal és váltunk napjainkra a 3D nyomtatás és az additív gyártástechnológia egyik hazai piacvezető cégévé.

- Hogyan változott az igény a cég szolgáltatásai iránt?

- Az tapasztaltuk, hogy az elmúlt év szállítási nehézségei az alkatrészellátás folyamatosságának akadozásához vezetett. Ennek eredményeként felértékelődött a helyben történő gyors gyártás lehetőségeinek az igénye. Az additív technológia segítségével számos alkalmazáshoz rövid határidővel tudunk beépíthető alkatrészeket gyártani, legyen szó műanyag vagy fém alkatrészekről. Mérnökeinknek köszönhetően sérült, hiányos alkatrészek visszatervezését is vállaljuk, majd az elkészített modell segítségével a felhasználói igényeknek megfelelő technológiával legyártjuk a terméket.

- Érinti a vállalatot a chip- vagy a nyersanyagok hiánya?

- Pár beszállítónk esetében megnövekedtek a szállítási határidők, így a mi vállalási ideink is.

- Idén első alkalommal részt vettek a Techtogether Automotive Hungary-n mérnökhallgatói versenyen feladatadó vállalatként. Milyen tapasztalatokat szereztek a rendezvényen?

- Cégünk hűen fő tevékenységéhez 3D nyomtatási feladatokkal bízta meg a versenyzőket: a hallgatók egyik felének egy 3D nyomtatott gépjármű sebességváltó modellt kellett megépíteni, míg a csapat másik felének különböző mintanyomatok segítségével kellett felismerni, hogy milyen 3D technológiával készültek. Tapasztalatunk szerint a diákok még nem rendelkeznek átfogó képpel az additív gyártás területén, ezért jelenlétünk érdemben hozzájárult az ismereteik gyarapításához. Ha arra gondolunk, hogy ezek a leendő kollégák néhány év múlva az iparban fognak dolgozni, fontos számunkra, hogy ismerjék és használják a legújabb technológiákat. A versenyzőktől pozitív visszajelzéseket kaptunk, érdekesnek tartották az összeállított feladatokat, így a jövőben is tervezzük a részvételt.

Fotó: Facebook/FormulaRacingTeam

- Milyen fejlesztéseket terveznek a jövő évre?

- További portfólióbővítést tervezünk, különösen az additív gyártástechnológiához kapcsolódó utókezelő berendezések területén. Emellett olyan speciális 3D gyártóeszközöket kívánunk még termékpalettánkra venni, amelyeket a hazai piacon magas színvonalon még nem kínál senki. A 3D technológiák világa szédületes sebességgel változik, fejlődik, mi igyekszünk ezzel lépést tartani és kínálatunkat a piaci igényeknek megfelelően alakítani. Jelenleg egyedülálló módon kilencféle technológiában kínálunk 3D nyomtatókat (SLA, SLS, DMP, MJP, DLP, CJP, MJF, FFF, UV-curable Inkjet). Ez a változatos portfólió és az alapanyagok széles választéka lehetővé teszi számunkra, hogy megtaláljuk az ügyfeleink gyártási igényeinek leginkább megfelelő megoldást.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink