Gyártósor Bővítse felületmérési ismereteit az Accretech-kel!

Bővítse felületmérési ismereteit az Accretech-kel!

Szammer Nikolett | 2021.04.19 10:22

Bővítse felületmérési ismereteit az Accretech-kel!

Fotó: Accretech Europe

Az Accretech jelenleg az egyik globális vezető szolgáltató az ipari méréstechnika és a félvezetőipar számára gyártott legmodernebb berendezések területén. A vállalat most több, ingyenes webináriummal is készül felületmérési technikákat illetően, melyekről Ruczek Ferenccel, az Accretech Europe Magyarországi Regionális értékesítési vezetőjével beszélgettünk.

Hirdetés

Az Accretech Europe integrált minőségbiztosítási megoldásokat nyújt gyártási műveletekhez és félvezetőgyártáshoz. Mit tudhatunk a hazai tevékenységéről?

Az Accretech Europe 2016 óta van jelen helyi szinten Magyarországon a méréstechnikai megoldások szolgáltatásának területén. Ezt megelőzően a németországi Accretech székhely támogatásával a Carl Zeiss Magyarország hosszútávú partnersége biztosította az értékesítést, valamint a szervizhálózatot. Egyre bővülő vevőkörünk igényelte a helyi iroda létrehozását, mely telephely idén márciusban a kelet-európai regionális székhellyé lépett elő. Agilis csapatunk a japán anyacég (Tokyo Seimitsu), valamint a németországi székhely (Accretech Europe) támogatásával a legmegfelelőbb méréstechnikai megoldásokat biztosítja ügyfeleink számára.

Számos webináriumot szerveznek Magyarországon, milyen témákkal foglalkoznak az elkövetkezendő időszakban?

Április 29-én felületmérési technika témában tartunk online előadást. A jelenleg meghirdetett szemináriummal elsődlegesen a résztvevők minőségbiztosítási tudását szeretnénk bővíteni, a felületmérési ismeretek és gyakorlatok elsajátítását határoztuk meg célként. Az Accretech által kínált felület, forma, valamint geometriamérő berendezések használatára vonatkozó, mélyreható elméleti tudás továbbadása a legfőbb szándékunk ezekkel a szemináriumokkal.

Ruczek Ferenc, az Accretech Europe Magyarországi Regionális értékesítési vezetője.

Ruczek Ferenc, az Accretech Europe Magyarországi Regionális értékesítési vezetője.

Kiknek ajánlják a webináriumon való részvételt?

A webináriumon való részvételt elsősorban gyártócégek munkatársainak javasoljuk, pozíciótól és előzetes méréstechnikai tudástól függetlenül. Autóipari, élelmiszeripari, repülőgépgyártási, űrkutatási, valamint orvosi berendezéseket előállító, illetve ezen felhasználási területeken belüli alkarészgyártó és beszállító cégek a fő felhasználói termékeinknek, így ezen cégek minőségbiztosítási dolgozóinak ajánljuk a részvételt.

Milyen iparágakban dolgozók számára lehet a leghasznosabb az előadás? Mikben segítheti a résztvevők szakmai fejlődését?

Az előadás az autóipari alkatrészgyártó cégek minőségbiztosítási részlegei számára lehet a leghasznosabb, valamint minden olyan gyártási területen, ahol nagy pontosságú megmunkálás precíz ellenőrzésére van szükség. Ezen vállalatok minőségbiztosítási rendszerei megkövetelik az elméleti ismeretek elsajátítását, melyek átadásában örömmel vagyunk partnerek. A magabiztos elméleti tudás nagyban megkönnyíti a méréstechnikai folyamatok gyakorlati megvalósulását, hiszen minden esetben a gyártó megfelelő beruházásai, valamint a jó híre forog kockán ezen ismeretek híján.

A webináriumok résztvevői kapnak tanúsítványt arról, hogy meghallgatták ezeket az előadásokat?

A részt vevő feleknek nem biztosítunk tanúsítványt, hiszen az ismeretek mélyebb elsajátítása nem feltétlenül követi a szemináriumon való részvételt. Az előadás egy apró figyelmesség a részünkről az érdeklődők számára, melyre szabadon jelentkezhet akár az is, aki nem az iparágban tevékenykedik.

Aki kezdőként vesz részt a webinárokon, mennyire komoly ismereteket kap a felületi méréstechnikáról? Mennyivel bővülhet a szakértők ismerete az előadásokkal?

Az, aki teljesen kezdőként látogat el a webináriumra, alapszinten megismerheti a felületmérésekkel kapcsolatos elméleti hátteret, valamint a meghatározó irányelveket, melyek különböző, az iparághoz kapcsolódó szabványokra épülnek. Az előadás az alapoktól a legáltalánosabb alkalmazási területekig átfogó képet nyújt a felületmérések irányelveiről. Természetesen, akinek további szakértői információra van szüksége bizonyos területekkel kapcsolatban, a webináriumot követően is szívesen állunk rendelkezésére.

Terveznek a jövőben hasonló előadásokat?

A jövőben, a felületi érdességmérési előadást követően tervezünk kontúrmérési, valamint köralak/formamérési előadásokat, melyekre a jelenlegihez hasonlóan, minden kedves érdeklődőt szeretettel várunk.

Kiemelt Partnereink