Gyártósor Belendült a legszuperebb Škoda gyártósora

Belendült a legszuperebb Škoda gyártósora

autopro.hu | 2015.03.17 09:51

Belendült a legszuperebb Škoda gyártósora

A cseh OEM kvasiny-i gyárában március 12-én legördült a gyártósorról a harmadik generációs Superb első példánya. A márka új zászlóshajójának gyártásához átfogóan korszerűsítették és kibővítették az üzemet. Nemcsak egy új karosszériagyártó részleget állítottak üzembe, hanem a gyártócsarnokokat és a gyártási területet is kibővítették.

Hirdetés

– Az új Superb gyártásának elindulása fontos pillanat az egész vállalat, de különösen a kvasiny-i létesítmény számára. Ennek az autónak a gyártása az üzem és az ott dolgozók magas szintű szakmai felkészültségét bizonyítja – mondta Michael Oeljeklaus, a Škoda igazgatótanácsának termelésért és logisztikáért felelős tagja.

Az új Superb gyártásának elindítását megelőzően jelentős beruházásokat hajtottak végre a gyártástechnológia, az összeszerelés és a logisztika terén. Az új karosszériagyártó részleg létrehozása például 1,7 milliárd cseh koronába került, és a Škoda az elkövetkező években a gyár további bővítését is tervezi.

A legifjabb Superb megújította a márka formanyelvét, miközben több teret és kényelmet is kínál. A Volkswagen csoport MQB technológiáján alapulva a Škoda csúcsmodellje a biztonság, a kapcsolódás (connectivity) és a környezetvédelem új szintjét nyújtja, ezáltal immár a középkategória felső szegmensébe tartozik. Piaci bevezetése idén júniusban kezdődik el.

A cseh gyártó eddig több mint 700 ezer első és második generációs Superbet értékesített, így a típus a középkategória egyik legnépszerűbb autója.

A kvasiny-i a Škoda három csehországi gyárának egyike, amely jelenleg mintegy 4500 főt foglalkoztat. A Superb mellett itt készülnek a Roomster és a Yeti modellek is. Az üzemben 2014-ben 166 ezer 200 Škoda járművet gyártottak.

Kiemelt Partnereink