Gyártósor Az ügyfélközpontúság az Absolut CNC titka

Az ügyfélközpontúság az Absolut CNC titka

Pörge Béla | 2021.04.30 13:21

Az ügyfélközpontúság az Absolut CNC titka

Fotó: Facebook/Absolut Cnc

Nagy Zoltán, az Absolut CNC ügyvezetője beszélt az autopro.hu-nak adott interjúban arról, miként zajlott a cég működése az elmúlt egy évben, mi a cég filozófiája, és arról is, miért nem egyértelmű, ki Ipar 4.0-ás vállalat Magyarországon.

Hirdetés

Mennyire viselte meg a céget az elmúlt egy év?

Számunkra nem hozott visszaesést a járvány, 2020-ban sem csökkentettük kollégáink bérét, a kereskedésünk csak akkor zárt be, amikor a szabályok ezt előírták. Amíg a cégnek zárva kellett tartania, addig építkeztünk, és vásároltunk egy irodát is, melyet ebben az időszakban kibővítettünk egy oktatóteremmel.

Tehát további befektetéseket valósítottunk meg, nem zárkóztunk be. Elégedettek vagyunk a tavalyi évvel, nem az a célunk, hogy minden évben 20-30 vagy akár 100 százalékos növekedést érjünk el, hanem az itt dolgozó kollégák és az ügyfelek számára szeretnénk nyugodt környezetet biztosítani. Ehhez természetesen egy egészséges cégértéknövekedésre is szükség van.

Minek köszönhető, hogy az Absolut CNC ilyen jól vészelte át ezt az egy évet?

Az ügyfeleink kiszolgálását és az irányukba mutatott hozzáállásunkat, az ő problémáiknak a megértését próbáltuk új szintre emelni. Célunk, hogy ügyfeleinkkel bizalmi kapcsolatot építsünk ki, és mindig az adott partner számára a leginkább megfelelő gépet ajánljuk, árban és értékben egyaránt. Mindezt rendkívül értékelik, hiszen látják, hogy nem a lehető legdrágább, hanem a legmegfelelőbb gépet próbáljuk eladni nekik. Ez – és a kollégáink magas képzettsége – volt a legnagyobb előnyünk a járvány alatt is.

Mik a legújabb termékeik? Mik a legnépszerűbbek?

Jelenleg három termékünk képviseli a topkategóriát, ebből kettő azonos márkájú: a Hanwha kollaboratív robot és a Hanwa CNC hosszeszterga. A harmadik szegmenst a Vision Wide portálgépei jelentik, ezek közül még tavaly is sikerült két nagyon extrémnek számító darabot értékesítenünk.

Hogyan alakul az átlagos forgalmuk? Mekkora cégről van szó az Absolut CNC esetében?

Változó, nem vagyunk hatalmas cég, de nem is akarunk az lenni. Méretünket tekintve egy családi vállalkozás vagyunk, még ha nem is egy család alkotja a céget. A forgalmunk félmilliárd forint környékére tehető, ám 2021-ben ezt várhatóan meg fogjuk haladni az eddigi megrendelések alapján.

Jelenleg tizenketten dolgozunk aktívan a cégnél, ezt fogjuk néhány szervizes kollégával tovább bővíteni, de nem valószínű, hogy tizenöt fő fölé fogunk menni.

Hogyan működik a szervizük?

Márkafüggetlen szerviz vagyunk, de csak azoknak a cégeknek a gépeit javítjuk, akiknek adtunk el gépet. Ezeknél a partnereinknél szükség esetén viszont azokat a szerszámgépeket is megjavítjuk, amiket nem tőlünk vásároltak. Az Absolut CNC filozófiája, hogy az ügyfél gépe nem állhat, amilyen gyorsan csak lehet, ki kell javítani a hibákat. Nem a haszonszerzés céljából szállunk ki azonnal, a szervizdíjaink rendkívül alacsonynak számítanak.

Mit jelent ez a gyors kiszállás? Mennyi idő alatt vállalják a kiérkezést?

24 órán belül ott vagyunk a helyszínen, az egész ország területén, bárhol.

A szerszámgépek forgalmazása és javítása mellett még mivel foglalkoznak?

Tanácsadással és gépszállítással is foglalkozunk, valamint egy gyár nulláról való elindulásában is tudunk segíteni: komplett programokat írunk, technológiai segítséget nyújtunk és a gépek kezelését is megtanítjuk az ügyfélnek.

Az irodánkban van egy oktatóterem, ahol a CNC gépek és a robotok kezelését tudjuk oktatni. A telephelyen való robotoktatásunk Magyarországon egyedülálló módon mindenki számára ingyenes, nem csak vevőink részére. Azt szeretnénk, ha a magyar piacon lévő technológus kollégák megismerjék a robotikát.

Milyen iparágakból származó cégek alkotják az ügyfélkörüket?

Az Absolut CNC átalakult Absolut Grouppá, mert nem akarjuk összekeverni a dolgokat - vannak CNC gépek, robotok és hagyományos gépek is a kínálatunkban. Az ügyfélkörünk ebből kifolyólag széles. Partnereink között akad állami cég, mamutvállalat és egyszemélyes kis vállalkozás is, iparágakat tekintve szintén szerteágazó az ügyfélkörünk.

Mennyire Ipar 4.0-ás a vállalat?

Kollaboratív robotjaink teljes mértékben Ipar 4.0-ások, ezt nem mi mondjuk róluk, hanem a koreai fejlesztőmérnökök. A Hanhwa és a Vision Wide gépeinél ez mindenhol alap.

Az emberek kilencven százalékának fogalma sincs arról, mi az az Ipar 4.0, vagy mit jelent maga a fogalom. Van, aki rámondja a gépére, hogy Ipar 4.0-ás, de azt sem tudja, hány szenzora van, mit figyelnek azok, milyen naplófájlok jönnek ki, stb. Annyira szerteágazó ez a fogalom, nehéz jól körbe írni, mit takar az Ipar 4.0.

Milyen fejlesztéseket terveznek?

Hamarosan kezdődik az építkezésünk, egy új bemutatótermet építünk, ahová saját CNC gépeinket helyezzük majd el. Valamint új termékek is bekerültek a kínálatunkba, hiszen pár napja írtuk alá szerződésünket az olasz Waterjet céggel, amelynek kiváló vízvágó berendezéseit fogjuk képviselni Magyarországon. Egyedi technológiájuk - Hyperdrive szabadalmuk - nagyobb teljesítményt nyújt, de emellett jelentős energiamegtakarítás érhető el, ami a felhasználóknak komoly versenyelőnyt jelent a piacon.

Kiemelt Partnereink