Gyártósor Az intelligens szállítórendszer képességeinek bővítése XTS HMI Control kezelőfelülettel

Az intelligens szállítórendszer képességeinek bővítése XTS HMI Control kezelőfelülettel

autopro.hu | 2021.07.05 10:21

Az intelligens szállítórendszer képességeinek bővítése XTS HMI Control kezelőfelülettel

Fotó: Beckhoff

A Beckhoff intelligens XTS (eXtended Transport System) lineáris szállítórendszere a termékek dinamikus és egyenkénti továbbítását teszi lehetővé. Az XTS ütközésmentesen, egymástól függetlenül irányítható mozgatóegységei az egyedi geometriájú pályákon dinamikusan pozicionálhatók. Ennek megjelenítéséhez a meglévő elrendezésből kiindulva mostantól egyetlen kattintással létrehozható az adott alkalmazást leképező HMI Control kezelőszerv.

Hirdetés

A TwinCAT 3 HMI kezelőfelületbe most már egyetlen kattintással beintegrálható az XTS-elrendezésről készült élőkép is. A segítségével létrehozott HMI Control kezelőszerve automatikusan felveszi az adott alkalmazás összes szükséges paraméterét, és képes közvetlenül megjeleníteni a rendszer összes mozgatóegységének pillanatnyi helyzetét. Ez a megoldás egyszerűen és igény szerint kombinálható más kezelőfelületekkel vagy akár animált képekkel is. Mindezek révén a felhasználók minimális erőfeszítéssel hozhatják létre a teljes rendszer rendkívül valósághű leképezését. Az XTS HMI Control kezelőszerve a rendszerdiagnosztikát is leegyszerűsíti. A TwinCAT 3 HMI eszközkészlete által nyújtott sokrétű lehetőségek további kezelőfelületi elemek vagy akár animált képek beépítését is lehetővé teszik. A Beckhoff intelligens XTS (eXtended Transport System) lineáris szállítórendszere a termékek dinamikus és egyenkénti továbbítását teszi lehetővé. Az XTS ütközésmentesen, egymástól függetlenül irányítható mozgatóegységei az egyedi geometriájú pályákon dinamikusan pozicionálhatók. Ennek megjelenítéséhez a meglévő elrendezésből kiindulva mostantól egyetlen kattintással létrehozható az adott alkalmazást leképező HMI Control kezelőszerv.

Ez az alternatíva színes kiemeléssel különösen az összetett szállítórendszerek esetében könnyíti meg az egyes mozgatóegységek megtalálását, de ezenkívül hatékonyan használható szimulációkhoz is. Az XTS HMI Control speciális diagnosztikai funkcionalitással is rendelkezik, amely leegyszerűsíti a rendszer szerves részét képező mozgatók nyomon követését komplex alkalmazásokban, színessel kijelölve őket. Ez a speciális hibakijelző rendszer még számtalan előnyt hordoz magában. A hibakódok vagy a karbantartási megjegyzések különböző részletességgel jeleníthetők meg minden egyes mozgató estében, és könnyedén összekapcsolhatók az XTS-nézettel, javítva ezzel a rendszer áttekinthetőségét.

Tudjon meg többet a Beckhoff újdonságairól, lapozzon bele a Beckhoff Magazin legújabb számába! A kiadványért kattintson az alábbi linkre.

Kiemelt Partnereink