Gyártósor A Toyota támogatására pályázhatnak startupok

A Toyota támogatására pályázhatnak startupok

autopro.hu/V.M. | 2022.03.22 14:18

A Toyota támogatására pályázhatnak startupok

Fotó: Toyota USA Newsroom

A Toyota kockázatitőke-befektetéssel foglalkozó leányvállalata, a Toyota Ventures most ismét ígéretes startupok jelentkezését várja a világ minden tájáról. A vállalat olyan cégeket keres, akik újításaikkal segíthetnek megvalósítani a jövő csúcstechnológiás gyárát.

Hirdetés

A kaliforniai székhelyű Toyota Ventures immáron a harmadik alkalommal hirdeti meg a „call for innovation” innovációs pályázatát. Ezúttal olyan, fiatal cégek jelentkezését várja, melyek megoldásaikkal hozzájárulhatnak a gyártás intelligensebbé és fenntarthatóbbá tételéhez.

„Korai befektetői szerepet vállalunk, összefogva vállalkozókkal, és segítve őket radikálisan új technológiák és üzleti modellek gyorsabb piacra vitelében” – mondta el a pályázat meghirdetése kapcsán Jim Adler, a Toyota Ventures vezetője.

Jelenleg olyan cégek jelentkezését várják, akik többek között 3D-s szimulációval, mesterséges intelligenciával, additív gyártással, kiterjesztett valósággal, a karbonlábnyom csökkentésével, kiberbiztonsággal vagy elektrifikációval foglalkoznak.

A világ minden tájáról várják a pályázókat

Jelentkezni bármelyik országból lehet, azonban elvárás, hogy a cég eddig tízmillió dollárnál kevesebb forráshoz jutott, rendelkezzen működő prototípussal, illetve életképes üzleti modellel, ami valódi értéket teremthet a vásárlóknak.

A Toyota Ventures oldalán részletezett pályázatra május 31-ig, online formában várják a jelentkezéseket. A nyertes cégek fél és kétmillió dollár közti értékben számíthatnak támogatásra.

A 2017-ben alapított Toyota Ventures már több mint ötven startupba fektetett be. Call for innovation pályázatát eddig kétszer hirdette meg: 2018-ban robotikai cégek, míg 2020-ban okos városok területén működő vállalkozások jelentkezését várta.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink