Gyártósor A helyreállás jeleit mutatja a feldolgozóipar

A helyreállás jeleit mutatja a feldolgozóipar

autopro.hu/D.Á. | 2020.08.17 10:16

A helyreállás jeleit mutatja a feldolgozóipar

Fotó: ABB

Az InfinityQS kutatásából kiderül, a megkérdezett vállalatok nagy része bizakodó a jövőre nézve, várható a szektor fellendülése. A járványhelyzethez való alkalmazkodás során a cégeknek nyitottnak kell lenniük alternatív, digitális megoldásokra, melyek a későbbiekben elősegíthetik a technológiai fejlődést, új lehetőségeket teremthetnek az ipar működésében.

Hirdetés

A felmérés eredményei pozitív fellendülést mutatnak az iparban, a válaszadók 74 százaléka optimistán tekint a jövőbe.

Alkalmazkodás az új körülményekhez

A megkérdezett vállalatok háromnegyede elmondta, dolgozóik távmunkát végeznek. Emiatt, és a rugalmas termelés elősegítése érdekében sokan fektetnek új, digitális technológiákba, például felhőalapú informatikai rendszerekbe. Ezt a tendenciát igazolja, hogy az InfintiyQS egy saját, hasonló alapokon nyugvó fejlesztési platformja iránti kereslet megnégyszereződött az elmúlt három hónapban.

Jason Chester, az InfinityQS Globális Partnerprogramjának vezetője rámutatott, a koronavírus elmúlt négy hónapban gyakorolt hatását látva az összes iparágnak, köztük a gyáriparnak is fel kell eszmélnie, hiszen ez a terület jelenleg nagymértékben támaszkodik elavult technológiákra és kézi folyamatokra.

Krízishelyzetből a jövő felé

Chester szerint a gyártók gyors ütemben hagynak fel az idejétmúlt, papíralapú munkával, helyébe a felhőalapú szoftverszolgáltató (SaaS) rendszerek lépnek, melyek lehetővé teszik a termelési folyamatok hatékony, valós idejű optimalizálását és felügyeletét. Ez a rendszer szöges ellentétben áll a ma uralkodó szemlélettel, mely az eredményességet a gyártósorokhoz való fizikai közelségre alapozza. A kutatás megmutatja, égető szükség van a fejlődésre, ezért az InfinityQS jelentős erőforrásokat mozgósít ezen projektek támogatásához – áll a Manufacturing írásában.

Kiemelt Partnereink