Gyártósor A felhőszolgáltatások új generációja jöhet el

A felhőszolgáltatások új generációja jöhet el

autopro.hu/P.B. | 2021.03.08 06:19

A felhőszolgáltatások új generációja jöhet el

Fotó: BMW Press

Az okosgyárak elképesztő mennyiségű adatot igényelnek, ami természetesen hatalmas tárhelyigénnyel jár. Ezt általában felhőalapú szolgáltatásokkal tudják biztosítani az informatikai cégek, ennek a megoldásnak egy új szintje jöhet el.

Hirdetés

Manish Chawla, az IBM energiáért és gyártásért felelős vezetője a kezdeményezéssel kapcsolatban elmondta: látják, hogy a legtöbb ipari adat nem az informatika területén keletkezik, hanem a gyártásban, az ellátásilánc-menedzsmentben és az összekapcsolt termékek használatakor generálódik. Hozzátette, hogy a Siemens és az IBM együttműködése három fontos dolgot tesz lehetővé a gyártók számára: önállóságot, gyorsaságot és a gyártási felület ellenőrzését.

Az együttműködés pontosan úgy néz ki, hogy a Siemens digitális gyártással foglalkozó szoftverét applikálják az IBM hibrid felhőrendszerébe, az egészet pedig a Red Hat OpenShift nevű platformjára építik fel.

Ez a kezdeményezésben részt vevők szerint megfelelő sebességet, akadozásmentes hálózatot és konnektivitást biztosít majd a gyártóknak. A felület a MindSphere nevet kapta.

Nagy segítség a gyártóknak

A gyártóknak ma agilis és rugalmas rendszerekre van szükségük, hogy jobb minőségű termékeket legyenek képesek előállítani rövidebb idő alatt. A MindSphere erre biztosít lehetőséget számukra – nyilatkozta Raymond Kok, a Siemens felhőalapú rendszerekért felelős részlegének alelnöke.

A kezdeményezés résztvevői természetesen a kiberbiztonságra is gondoltak, és a felület felhasználóival folyamatosan konzultálnak majd az IBM szakemberei – írja a Manufacturing Global.

Kiemelt Partnereink