Gyártósor A 3D szkennelés jövőjét hozza el az Absolute Scanner AS1

A 3D szkennelés jövőjét hozza el az Absolute Scanner AS1

autopro.hu | 2021.11.22 10:23

A 3D szkennelés jövőjét hozza el az Absolute Scanner AS1

Fotó: Hexagon

A Hexagon Manufacturing Intelligence vállalat új Absolute Scanner AS1 elnevezésű fejlesztése az Absolute Tracker AT960 és a 7 tengelyes Absolute Arm rendszerek zászlóshajó 3D szkennere. A legmodernebb kék fényű lézertechnológia és a fejlett programozás révén ötvözi a „mindig rendelkezésre álló” maximális teljesítményt és az egyszerű használhatóságot, és ezáltal nagy termelékenységű, érintés nélküli 3D mérést tesz lehetővé.

Hirdetés

Az úttörő jellegű moduláris, többféle platformon is alkalmazható technológiai koncepciónak köszönhetően ugyanazt a szkenneregységet lehet használni mind a hordozható mérőkaros, mind pedig a lézertrackeres mérésekhez, és újbóli beállításra sincs szükség az átálláskor.

Innovatív Shine technológiánk – szisztematikus magas intelligenciájú zavarszűrés – alkalmazása révén az AS1 lézerszkenner maximális pontossággal dolgozik, és nincsenek olyan rejtett beállítások, melyek a legnagyobb pontosság megtartása érdekében csökkentenék a sebességet vagy a szkennelési sáv szélességét. A maximális termelékenység érdekében az AS1 a legmagasabb képfrissítési ráta és a legszélesebb lézernyaláb alkalmazásával képes korlátozás nélküli teljesítményt nyújtani minden méréskor. Az AS1 bármilyen bevonatú vagy anyagú felület esetén képes a teljesítmény csökkenése nélkül elvégezni a nagy sebességű 3D szkennelést. Az extra-széles, vízszintes orientációjú szkennelő lézersáv és a teljesen automatikus megvilágítási beállítások lehetővé teszik, hogy az Absolute Scanner AS1 berendezéssel a 3D digitalizálás gyorsabb, egyszerűbb és pontosabb legyen.

Könnyű kezelhetőség

Absolute Scanner AS1Az AS1 egyetlen mozdulattal leszerelhető, és egy másik referenciapont-felvételi eszközre szerelhető, illetve az Absolute Arm esetében a nehezen elérhető területekhez könnyebben és biztonságosabban hozzá lehet férni a tapintásos mérések elvégzésekor. Ezután újrakalibrálás nélküli visszaszerelhető – a megismételhető felszerelést biztosító illesztésnek köszönhetően elég csak visszapattintani a helyére, és azonnal folytatható a háromdimenziós szkennelés.

Az Absolute Trackerrel végzett mérésekhez az Absolute Scannert egy AP21 Absolute Positioner egységgel együtt kell használni, amely biztosítja a nagyméretű trackeres méréshez szükséges 6DoF referenciafelvételi képességet. Az AP21 olyan jól hangolt berendezés, hogy lehetővé teszi az AS1 számára, hogy a teljes mérési tartományban, a tracker készüléktől akár 30 méteres távolságban is 50 mikronon belüli pontossággal működjön.

A 3D szkennelés jövőjét hozza el

Az AS1 egy automatizált lézertracker rendszerbe történő beépítés esetén is automatizálásra kész. Nagy sebességű adatgyűjtési képessége ideális ahhoz, hogy lépést tudjon tartani a modern robotrendszerek sebességével, és a gyártás termelékenységének növelése érdekében lehetővé teszi azok teljes kihasználását, míg az AS1 nagy mérési távolsága biztonságosabbá teszi az automatizálást, mert csökkenti az ütközések kockázatát.

Az Absolute Scanner AS1 a hordozható mérőkarokat és lézertrackereket kiszolgáló 3D szkennelési technológia csúcsát képviseli. Ez a végső, mindenre kiterjedő hordozható mérési megoldás, amely bármilyen méretű alkatrész esetén alkalmazható. Az AS1 jelenti a 3D szkennelés jövőjét.

Kiemelt Partnereink