Gyártók Zsolnán elindult az új Kia cee’d GT-k sorozatgyártása

Zsolnán elindult az új Kia cee’d GT-k sorozatgyártása

2013.06.04 15:28

Zsolnán elindult az új Kia cee’d GT-k sorozatgyártása

A Kia Motors Slovakia elindította a Kia cee’d sportváltozata, a GT sorozatgyártását, így az újdonsággal teljessé vált a cee’d modellcsalád. A sportmodell három- és ötajtós kivitelben is készül (pro_cee’d GT és cee’d GT).

Hirdetés

A sportos megjelenésű duó nem csak vonalaival, műszaki tartalmával, 204 lóerős turbós benzinmotorjával, és 230 kilométer/órás végsebességével is a sebesség szerelmeseit szolgálja.

A GT-ket a Kia friss fejlesztésű, közvetlen befecskendezéses (GDI), kettős beömlésű turbóval felszerelt 1,6-os benzinmotorja hajtja. A teljesítmény 204 LE, ez 51 százalékkal haladja meg a márka szintén 1,6 literes, és közvetlen befecskendezéses szívómotorjáét, a 265 Nm-es forgatónyomaték pedig 61 százalékkal több.

A cee’d GT-k formáinak tervezését Peter Schreyer, a márka elnöke, és vezető formatervezője irányította. A sportmodelleken újak a fényszórók, a lökhárítók, egyediek a LED-es nappali menetfények, más a hűtőmaszk, a ködlámpák, a kipufogó pedig kettős végű. A könnyűfém keréktárcsák 18 hüvelykesek, a féknyergek látványos piros színben pompáznak, és különleges fényezések is rendelhetők.

A GT-k utasterébe a Recarótól érkeznek a sportülések, alumínium a pedálok taposófelülete, különlegesek a beltéri anyagok, a 7 hüvelyk képátlójú érintőképernyő megjelenése és funkciói is sportautósak.

Az új sorozat bevezetését megünnepelendő a Kia ötszázas különleges szériát is készít a háromajtós GT-kből. A pro_cee’d GT 1st edition fényezése háromrétegű fehér, 18-as keréktárcsáinak küllői magas fényű feketék, szintén feketék a külső tükrök házai, a belső küszöbborítások saválló acélból készülnek, megvilágított GT logóval, és minden autó egyedi sorszámozással fut. A lábtér-világítás vörös fényű, és a különleges szőnyegek kettős varrása is piros.

Kiemelt Partnereink