Gyártók Zöld utat kapott a Tesla berlini gigagyára

Zöld utat kapott a Tesla berlini gigagyára

autopro.hu/G.C. | 2020.07.16 09:23

Zöld utat kapott a Tesla berlini gigagyára

Fotó: Twitter/ElonMusk

A német hatóságok zöld utat adtak a Teslának, hogy megkezdje a Grünheidebe tervezett gyár alapozását, annak ellenére, hogy a környezetvédelmi engedélyek egy része még függőben van – jelentette be Brandenburg Környezetvédelmi Minisztériuma.

Hirdetés

A kaliforniai elektromosautó-gyártó hivatalosan is elkezdheti az alapok letételét. Az engedély lehetővé teszi a földmunkát, a külső szerkezet megépítését, valamint a közlekedési útvonalak kialakítását a területen, azonban a cölöpök feletti és a víztározó alatti munkálatok nincsenek engedélyezve.

A Tesla saját felelősségre, a tervezett idő előtt végzi el a munkálatokat, de ha végül nem hagyják jóvá a teljes projektet, akkor a saját költségén kell eltávolítania az alapokat. Az még nem tisztázott, hogy mikor fogják jóváhagyni az építési kérelmet, mivel a projekttel kapcsolatos 370 tiltakozásról szóló meghallgatást a koronavírus miatt nem tudták megtartani márciusban. Ezeket a jelenlegi állás szerint szeptemberben fogják pótolni.

Időközben a Tesla júniusban benyújtotta a kibocsátás szabályozás jóváhagyási eljárásához szükséges módosított kérelmezési dokumentumokat. Ahogy azt már korábban bejelentette a gyártó, a brandenburgi „Giga Berlin” lesz az európai Y modell 2021-es építésének helyszíne – számolt be az electrive.com.

Kiemelt Partnereink