Gyártók Zöld utat kapott a sárdagasztó Rolls-Royce

Zöld utat kapott a sárdagasztó Rolls-Royce

Biró Csongor | 2015.02.19 08:55

Zöld utat kapott a sárdagasztó Rolls-Royce

A genfi szalon előtt a BMW tulajdonában lévő brit márka nyilatkozatban jelentette be, hogy hamarosan érkezik a legújabb Rolls, a goodwoodiak első terepjárója.

Hirdetés

Ne közönséges munkaautót képzeljünk el, ha a Rolls-Royce szabadidő-autójára gondolunk, ez a jármű az ultraluxus kategóriában indul a vásárlók kegyeiért. Modern technológiával jellemzik majd a magas építésű autót, váza teljesen alumínium lesz.

Ilyen lehet a Rolls-Royce SUV

A legalább 200 ezer eurós kocsit a goodwoodi gyárban készítik, három éven belül kerülhet piacra. Az amerikai és arab vevők mellett új piacai nyílnak meg a Rolls-Royce-nak egy SUV bevezetésével. A rossz utakkal rendelkező, de feltörekvő gazdaságú országokban, Oroszországban, Brazíliában, Malajziában és Indiában potenciális vevők várnak erre a típusra.

A Rolls-Royce 4063 autóját értékesítette tavaly. A márka évről-évre jobban teljesít, 2003-ban még csak 300 autót adtak el. Az SUV nem pusztán úri muri, a konkurencia már korábban előrukkolt, a Bentley már 4000 megrendelésnél tart a még csak be sem mutatott Bentayga szabadidő-autóra.

A Bentley SUV-tanulmánya

Míg a világban egyre nő a szegénység, és az elkeseredettség, addig brutális mértékben nő a szupergazdagok száma is. A dollármilliomosok vagyona 2016-ban a 2013-as értéknél 22 százalékkal lesz több, becslések szerint meghaladja a 65 billió dollárt (65 ezer milliárd, azaz 65 milliószor millió, azaz 65 szorozva 10 a tizenkettedik hatványon). Ők veszik majd ezt a Rollst.

Kiemelt Partnereink