Gyártók Winterkorn: az ukrán helyzet nem veti vissza oroszországi fejlesztéseinket

Winterkorn: az ukrán helyzet nem veti vissza oroszországi fejlesztéseinket

autopro.hu/Hírszerkesztő | 2014.03.21 09:49

Winterkorn: az ukrán helyzet nem veti vissza oroszországi fejlesztéseinket

Nem mond le ambiciózus oroszországi terjeszkedési terveiről a Volkswagen, kevéssé törődve azzal, hogy az EU szigorítani akarja a Moszkva elleni szankciókat a Krím bekebelezése miatt.

Hirdetés

Európa legnagyobb autógyártója a Napi Gazdaság Online szerint folytatja oroszországi törekvéseinek megvalósítását, annak ellenére, hogy az EU gazdasági szankciókat tervez az országgal szemben, miután bekebelezte az Ukrajnához tartozó Krím félszigetet. - Úgy vélem, nem kell visszafogni tevékenységünket emiatt - idézte a Moscow Times Martin Winterkornt, a konszern vezérigazgatóját.

A német autógyártó összesen egymilliárd eurót költött oroszországi fejlesztésekre 2006 és 2013 között, s további 840 millió euró értékű befektetéseket terveznek. A VW várakozásai szerint 2015-re a cég hatodik legnagyobb nemzeti piaca lehet Oroszország.

A Volkswagen új motorgyártó üzemet épít Kalugában, ahol összeszerelő bázisán már most is több mint 5 100 embernek ad munkát. A német gyártó a tavalyi 303 ezerről 500 ezerre akarja növelni oroszországi eladásait, ami több mint 60 százalékos bővülés lenne - emlékeztet a gazdasági portál.

Kiemelt Partnereink